woensdag 16 november 2011

Twee vliegen in één klap.

Gisteren moest er wat op de post, het dichtbij zijnde postagentschap is op het station, ben ik op de terugweg naar het oude, tijdelijke, station geweest. Het grenswisselkantoor zit er nog en is in funktie, maar de rest, waar de winkels zaten is leeg gekomen. Nu zitten er kunstenaars in die ruimten en het tijdelijke station is omgedoopt in PERRON 026.
P1030858.JPG
Het is verrassend dat in dit kale gebouw kunstenaars aan het werk zijn, de ruimtes zijn groot, dus ze kunnen lekker uitpakken.
Er zijn provisorisch deuren gemaakt, want het is wat kouder geworden en de ruimtes zijn niet verwarmd, maar als het niet afgesloten is kun je zo binnen lopen. Ik liep binnen bij een kunstenares die oude kop en schotels en thee glazen een 2e leven gaf door de oren dicht te maken.
P1030853.JPG


Haar buurman, waar ze de ruimte mee deelt, maakt schoenen. Daar vond ik deze grappige schoenen en kijk eens naar de zool.
P1030854.JPG

In een andere ruimte werd flink gesloopt, de kunstenaars die hier bezig waren, verzamelen al het gebruikte hout wat rond het nieuwe station te vinden is en verwerken dat tot kunst.
P1030855.JPG
Op deze manier kan je balken een 2e, veel interessanter, leven geven.


Er was net weer nieuwe aanvoer binnengekomen en ze waren bezig van deze latten, met verfstrepen erop, een nieuw kunstwerk te maken.
P1030856.JPG
Omdat de ruimtes groot zijn, kan er ook flink worden uitgepakt.
En dat allemaal met afval, daarom trok het mij zo aan, ik doe ook niet anders het laatste jaar! PERRON 026 dus, net buiten het NS station in Arnhem.

7 opmerkingen:

joke zei

Als ik weer eens in Arnhem ben zal ik gaan kijken.
Mooie stempels die schoenen, maar daar zijn ze vast te duur voor.

marjolijn zei

Ik denk dat er binnen verfland veel belangstelling voor die schoen is! En we kunnen jou binnenkort ook op dat perron vinden?
gr. Marjolijn

Shirley zei

Dat houtwerk met beschildering vind ik heel mooi, zoiets zie ik graag. Eerst dacht ik, "die zolen, dat loopt toch jiet fijn?" Maar jij denkt natuurlijk aan stempelen, ha, ik zie je al rondlopen over lapjes, heb je al een ruimte op t perron besproken?

Hannie de Beer zei

Ik had er al eerder van gehoord en gelezen in een kunsttijdschrift.
Mocht ik wat langer in de buurt van Arnhem zijn, ga ik zeker eens kijken!

Ineke zei

Wat leuk allemaal!! Toevallig heb ik ook een afdruk van schoenzolen, zal het binnenkort laten zien.

pauline zei

Wat een leuk idee om kunstenaars in de lege winkels te laten werken.
Heb je ook al een plekje aangevraagd?

sylvia zei

kijk, daar hou ik nou van: voor mij geen Rembrandt...ik vind dit veeeel leuker en spannender!
veel succes met je 'aantallen', wat levert dat ineens een hoop reacties op, he?!
liefs, Syl