zaterdag 26 november 2011

Bee.

Gisteren was onze maandelijkse bee er weer, ik bezoek 2 verschillende bee’s, dus ik ben weleens weg of de bee moet bij mij zijn. Het blokje waar ik gisteren over berichte zit nog niet in elkaar, maar binnenkort toon ik het hier. Thea had hard gewerkt en daar is reden voor, er komt binnenkort weer een kleinkind bij, alleen deze keer gaat het een jongetje worden. De voorgaande kleinkinderen waren allemaal meisjes en daar had Thea genoeg stofjes en ideeën voor.
P1030868.JPG
Ze heeft allerlei blauwe stofjes vandaan gehaald en afgewisseld met wit, de rode sterren maken het geheel af. De blokken liggen hier nog gespeld op een laken, binnenkort wordt alles aan elkaar genaaid en machinaal doorgequilt. Het leuke is dat toen het eerste kleinkind geboren zou worden, wilde Thea een quiltje maken. Ze vroeg aan haar dochter of dat goed was, het antwoord was dat het klein moest zijn en het moest daar eigenlijk bij blijven. Nu na enkele jaren heeft ze al heel veel gemaakt voor de kleindochters en zijn de huizen van de dochters gevuld met Noekels ( zie Quilt en Zo van enige tijd terug) en quilts. Ook voor de poppen zijn kleine quiltjes gemaakt. Verder had Thea weer eens een oude hobby te voorschijn gehaald, nl. beren maken.
P1030870.JPG
Deze beer lag al 11 jaar te wachten om af gemaakt te worden, wat klinkt dat ineens raar, maar vanaf vandaag kijkt deze beer de wereld in, want hij heeft eindelijk ogen gekregen. Het ziet er op de foto een beetje luguber uit, maar met een lange naald steek je bij ons de ogen uit en bij de beer de ogen in!

5 opmerkingen:

vilterietje zei

als ik dit zie, zou ik willen dat ik kon quilten:)

pauline zei

De kleuren maken het een echte jongensquilt, heel leuk. En beren maken...och ja, dat heb ik in een grijs verleden ook nog eens gedaan en ze staan nog steeds in huis.
Fijn weekend,

annemieke zei

Mooie quilt, ik heb hem ook gemaakt voor mijn kleinzoon. Die is er erg blij mee, gaat mee op vakantie.
Fijn Weekend, Annemieke.

Liesbeth Wessels zei

Die beer heb jij die de ogen ingestoken ? Hoe dan ook hij kan eindelijk kijken! Wat heb jij gedaan op de bee ?? groeten van liesbeth

Shirley zei

Gelukkig, 't is maar een beer, ik dacht: "Wat doet Aart nou met dat hondje??, en wilde al bijna gillen!