zondag 6 november 2011

Was dit mosterd na de maaltijd?

Echt niet, het kwam prima na het vilten van gisteren. Soms loop je op een beurs en dan zie je producten waarvan je je afvraagt wat je ermee kan doen. Dat had ik laatst toen ik in Doesburg was op de weefmarkt, maar nu wist ik wat je met vele materialen uit kunt spoken. Alhoewel er altijd iets te raden over blijft. Is dat niet de charme van een
P1030839.JPG
beurs! Zo heb ik nu 2 grappige, tenminste dat denk ik, artikelen gekocht die ik er interessant uit vindt zien, maar waar ik nog geen idee heb hoe ik het ga gebruiken. Mijn creativiteit moet me daar maar bij helpen. Ik heb het nu over de 2 ronde bollen in het midden van de foto hiernaast. Het eerste is het groene, bovenaan in het midden, het is een band van 100% gerecyclede zijde uit Zuid-India. Je kunt het haken, breien, weven en appliceren. Het tweede ligt net onder het groene zijdeband, het heeft allerlei kleuren en is ook 100% gerecyclede zijde uit zuid-India, met dezelfde technieken om te verwerken, maar het is tot een koord gedraaid en de ene keer is het glad en stug en verderop pluist het zijde. Rechts naast deze twee materialen ligt een plastic zak met lontwol in diverse kleuren, prima te gebruiken om te vilten. Links liggen 3 conen met garen, gekocht bij de heren uit België, die alles zo mooi kunnen vertellen. Het leuke is dat het ingepakt werd in een zakje voor Chiquita bananen. Onderop de foto liggen nog 3 zakjes met de mooie naam Bayardine AC, kijk even op de site van www.bart-francis.be.
P1030840.JPG
Voor de volgende foto gaan we naar ongekleurd, met de bedoeling om hier zelf kleur aan te brengen. Bovenaan links ligt in plastic verpakt naaldvilt, ernaast ligt een mooi materiaal, op de zak die erom heen zat staat Silk screens, gekocht bij www.viltatelier-vlinder.nl, om te vilten, verven en punchen. Rechtsboven ligt, jawel Shirley, egyptische katoen en een lap kaasdoek, Aan de onderkant ligt 4 kleuren transferfolie, of wel Foil-on, de kleuren zijn zilver, goud, koper en brons. Links naast het transferfolie ligt nog een lapje zijde organza en Bourette zijde 22. Voor de volgende materialen geef ik maar even een opsomming: Slubgaren, zijde koord pongé, throwsters waste, tussah zijde, moerbei zijde lont en nog 3 stempeltjes. Ik heb geen spijt naar Barneveld te zijn afgereisd, volop leuke materialen op de weefdag! Om compleet te zijn nog de links van de winkeltjes waar ik gekocht heb, www.stoftotverven.nl en www.woolness.nl. Het mag van mij een strenge winter worden ik hou me wel warm en bezig!!!

8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

O, Aart wat een rijkdom aan materialen!Hier kom je de winter wel mee door. Ik zag het gekleurde afvalzijde garen ,dat heb ik ook eens aangeschaft,en is prim om bij het punchen te gebruiken.
En al die ongekleurde garens en materiaal,geweldig,wat zal dat allemaal een mooi resultaat geven!
Een tip: Het geeft een mooi effect als je de garens in een bakje legt en er verschillende kleuren verf op giet. Maar ik wens jou een heerlijke winter!

marjolijn zei

Ik zit hier te kwijlen! Wat een geweldige materialen heb je gekocht. Nee, jij gaat je de komende tijd niet vervelen! Laat de winter maar komen!
gr. Marojlijn

vilterietje zei

ha aart! heb je nog wel plek in je huis om alles op te bergen? zo niet, laatmaar naar sittard komen hoor:)

Ineke zei

Wat heerlijk al die nieuwe leuke spullen.

joke zei

Je hebt je slag geslagen, wat een geweldige aankopen. De Bayardine AC kun je mooi met Tyvek versmelten. Ik heb zo kralen gemaakt.

Webredactie zei

Nou je bezoekje is de moeite waard geweest! Leuk hoor!

Shirley zei

Mmm dat is een traktatie om U tegen te zeggen! Ben benieuwd wat van het egyptisch katoen gaat vinden.

christina zei

Je voorraad wordt steeds groter. En wat een mooie kleuren. Maar je hebt groot gelijk, want er is niets ergers an naar de winkel te moeten op het moment dat je iets nodig hebt.