vrijdag 25 november 2011

Probleempje.

Vandaag heb ik een bee en omdat mijn werk tegenwoordig uit andere dingen bestaat, wil ik voor op de bee’s maar eens aan een traditioneel patroon gaan werken, dat wil zeggen alles met de hand naaien. Nu vond ik een leuk patroon in de nieuwe Quilt en Zo en ik had nog een jelly roll liggen waar ook eens iets mee moest gebeuren.
P1030863.JPG
Het is het patroon Old Ladies Quilt, nog even en ik ben 50, dus dat mag wel ondertussen! Het probleem zit in het ombouwen van het patroon van werken met de naaimachine naar werken op de hand. De originele quilt heeft lieve, zachte kleuren, maar ik wil hem in deze vrolijke felle kleuren maken, ik denk zelfs dat het wit in het origineel van kleur gaat veranderen. Voorlopig is de tekst nog abacadabra, je moet de juiste maat van een onderdeel van het blok er uit distileren, maar ik zal er vast uitkomen. Ik kan op de bee natuurlijk ook de repen stof op maat gaan snijden en later heerlijk achter de naaimachine gaan zitten en de blokken in elkaar naaien, maar dan moet ik de volgende keer weer een werkje voor op de hand gaan verzinnen. Mocht je meer over de maakster van dit patroon willen weten en zien wat ze nog meer ontwerpt, kijk dan even op http://crazyoldladiesquilts.blogspot.com.

7 opmerkingen:

janneke zei

Pas maar op Aart, straks raak je ook nog verslaafd aan hand quilten!
Wel lekkere frisse kleuren, die van je rol.

vilterietje zei

dat lijkt me het leuke van jouw manier van quilten: hoe kan ik het míjn quilt maken?:)

Hannie de Beer zei

Een mooi ontwerp voor je jellyroll.
En wat janneke ook al zegt: Wie weet raak je verslaafd aan handpatchen en quilten? Is trouwens erg leuk om te doen!

Shirley zei

Prachtige stoffen voor een heerlijk patroon, maar naaien die batiks niet erg zwaar voor handpiecen? Of zie ik het verkeerd en zijn het gewone katoentjes, losser geweven? Hoe dan ook, veel plezier.

Annemieke zei

Dat zal de quilt wel een heel fris uiterlijk geven al die felle kleurtjes. Daar hou ik wel van. Ben benieuwd hoe het wordt, veel plezier ermee!

Daniëlle zei

Prachtig gaat tie worden, misschien zwart ipv wit?? Ohhhhh benieuwd joh! Mooi weekend verder, liefs, Daniëlle

Anoniem zei

Super kleuren!