woensdag 28 december 2011

Soms heb je…….

……van die momenten dat je je iets afvraagt. Bij mij gebeurde dat afgelopen vrijdag, ik deed de was en was vergeten de linker broekzak van mijn spijkerbroek leeg te halen.
P1030973.JPG

Nu zit daar meestal niet zoveel in, behalve 2 kastanjes, omdat ik weleens heb gehoord dat je dan minder kans hebt om reuma te krijgen. Ik geloof daar eigenlijk niet in, maar ben er ondertussen wel aan gewend dat daar 1 of 2 kastanjes in zitten. Maar dit keer zat er ook een stofdoek in, of eigenlijk heten deze doekjes stofvangers, van het merk Sorbo. Deze doekjes zijn gemaakt van micro vezels. Toen ik mijn kleding uit de droger haalde ontdekte ik het doekje, wat trouwens mooi schoon was geworden, ik vroeg mij af of ik nog meer met het doekje kon aanvangen, al hoewel er op de verpakking staat dat deze doekjes voor eenmalig gebruik zijn. Daarom heb ik het doekje tussen bakpapier gelegd en er strips papier over gelegd die beschilderd zijn met transfer verf. De foto is het bewijs dat dit lukt, het zachte oppervlak van het doekje wordt wel veranderd en voelt hard aan, maar dit kan ik dus verder verwerken, een reden om meer met deze doekjes te gaan doen. Voor het geval dat jullie met een prangende
P1030972.JPG
vraag zitten omtrent de orchidee, het antwoord is dat de knop op 2e kerstdag begon op te zwellen en langzaam begon te veranderen in een bloem. Gistermorgen stond de bloem mooi open, de kleur gaat nog wel een beetje veranderen naar groen/geel.

8 opmerkingen:

joke zei

Mooi stofdoekje geworden, maar daar gebruik je hem nu vast niet meer voor. Hoewel, misschien wordt afstoffen dan wel leuk :-)

Hannie de Beer zei

Leuk geworden! die microvezels pakken de transferverf goed op. Dus voortaan is afstoffen leuker met dit vooruitzicht!

Anoniem zei

dat is nou echt creatief, gewoon dingen uitproberen. Ik ben benieuwd wat je er verder mee gaat doen!

Liesbeth Wessels zei

Mooie verfvanger.!! Leuke mogelijkheden, zo wordt huishoudelijk werk niets anders dan materiaal verzamelen. groeten van liesbeth

Ineke zei

Dat verrassende is juist zo leuk. Zo zijn er zoveel dingen die we kunnen gebruiken en de stapels worden groter en groter.

Marrie-jette zei

Aart je hebt de zelfde tik als ik...Wat dacht je van wasverzachterdoekjes,die worden toch prachtig!Luierinleg doet het ook goed trouwens.

Webredactie zei

Weer een geslaagd experiment!

Shirley zei

Mijn moeder gooit die doekjes bij de eerste spoeling van haar stofverflapjes, en dan krijgt ze de mooiste kleuren. Die lapjes heeft ze een tijd geleden aan een fiberart-quiltster gegeven die er weg van was. Kastanje (eentje is genoeg) in je broekzak tegen de reuma, oude volkswijsheid; je draagt hem toch wel links hè? ;-)