zaterdag 10 december 2011

Finale Round Robin 2011!!

Eindelijk is het zover, vandaag mogen we onze tops laten zien die het afgelopen jaar is ontstaan. Nog even het verhaal rond het ontstaan van de Round Robin, Conny zat vorig jaar thuis en bedacht dat het wel leuk zou zijn een RR te organiseren, daar zijn reacties op gekomen. Je kon je opgeven voor een RR met antieke kleuren en een RR met felle kleuren. Ik gaf me op voor de felle kleuren variant en maakte het middenblok,
P1030937.JPG
dit blok stuurde ik op aan de volgende op de lijst, in dit geval was het naar Conny, zij had de opdracht om een rand van 5 cm breed om het blok te maken. Zij heeft de vliegende ganzen, waar ik mee begonnen was, om het blok gezet van klein naar heel groot. In deze rand zitten de ganzen ingebed in oranje stof, alleen bij de laatste rand heeft zij de ganzen een oranje kleur gegeven. Een speelse variant die de beweging die ik heb ingezet, meer kracht geeft. Daarna was Patricia aan de beurt, haar opdracht was
P1030938.JPG
om er een halve rand omheen te zetten van 10 cm breed, Patricia heeft de ganzen nog groter gemaakt over de volle breedte van de boven en zij rand. Daarna is het geheel naar Yvonne gegaan die de onderkant en linkerzijrand voor haar rekening nam, dit heeft Yvonne gedaan door stroken stof schuin op elkaar te zetten. Yvonne zat op dat moment niet lekker in haar vel en verontschuldigde zich dat ze beter werk had af willen leveren. Maar dat is toch helemaal niet nodig, als
P1030940.JPG
je dit resultaat ziet. De volgende op de lijst was Liesbeth, die iets heel anders wilde toevoegen. Bij het begin, toen ik mijn blok maakte, is ook een boekje gemaakt met de wensen die ik had, ik had daarin geschreven dat alles toegestaan was en dat ik het fijn zou vinden als mensen uit hun comfortzône zouden komen. Liesbeth wist dus dat ze lekker uit de band kon springen, en dat heeft ze gedaan! Net toen ze met het eerste gedeelte van de rand bezig was overleed mijn vader. Dat gegeven heeft ze verwerkt in het donkere gedeelte wat in de foto hierboven te zien is, ook heeft ze er zwarte kralen op genaaid, die mijn tranen symboliseren.
P1030941.JPG
Daardoor heeft de top nu iets bijzonders meegekregen. Dit verhaal vertelde ze me vorige week vrijdag en ik koester dit gegeven. Aan de rechterkant heeft ze in het groen gewerkt, het bruine in de rand is dubbelzijdig, met een goud draad vastgezet en is een driedimensionale toevoeging. Hierna ging mijn top naar Marcha, die de schuine lijnen, waar Yvonne aan had gewerkt, heeft vervolgd maar dan in de andere richting, waardoor er weer pijlen ontstonden. De beweging van de ganzen vanuit het midden, waardoor ze de top uitvlogen, heeft Marcha weer naar binnen laten komen in haar toevoeging. Eén gansje heeft ze goud gemaakt, ook een paar schuine lijnen, wat de top glans geeft. Voor 1 December j.l. moest de top weer bij mij in de brievenbus belanden en dat was hij al een paar weken daarvoor, om de top niet op de stapel van nog te doen moet belanden ben ik er gelijk maar mee aan het werk gegaan en heb de stof die in mijn middenblok zit terug laten komen.
P1030942.JPG
Daarna ben ik begonnen om de vormen in de ditch vast te zetten, ik ben daar nog niet helemaal mee klaar. Na het vastzetten van de randen kan ik verder gaan in de aparte delen. Als laatste zal de rand gebeuren, er moet dan pas een bies langs en de quilt moet nog een naam hebben. Die is nog niet verzonnen! Er zijn nog meer finales vandaag, kijk voor de antieke kleuren op de volgende blogs, http://terraysleven.blogspot.com, www.kittyquilt.blogspot.com, http://kaydie-els.blogspot.com, http://kleurrijkleven.blogspot.com, http://connysquilt.blogspot.com.
Voor de felle kleuren is dit het lijstje: http://kleurrijkleven.blogspot.com, http://connysquilt.blogspot.com, http://quibiquilts.blogspot.com en http://crea-marcha.blogspot.com. Eén van de deelnemers, Patricia, heeft geen blog, ik hoop haar top ergens terug te kunnen vinden op de opgeven blogs, maar waar weet ik niet!
P1030939.JPG
Na afloop heeft Conny ons een vragenlijst toegestuurd om dit project te evalueren en daaruit bleek dat we uitgedaagd werden om steeds weer een toevoeging te maken op het werk van een ander. Het was bij het begin van dit project wel een gok, sommigen ken je van het blog wat je volgt, maar anderen waren ook nieuw voor mij, we zijn een jaar met elkaar en elkaars werk opgetrokken en hebben een heel jaar gevuld met vorm en kleur. Ik ga vlug kijken, komen jullie achter mij aan?

16 opmerkingen:

Webredactie zei

Ja hoor, nu heb ik toch spijt dat ik niet mee heb gedaan. Wist niet goed wat ik zou moeten doen maar jij was natuurlijk zo lief om iedereen uit te dagen uit de comfortzone te komen en daarmee alle ruimte te geven. Het is mede daardoor een prachtexemplaar geworden, en wat een kleuren!!

Hannie de Beer zei

Het is een heel bijzondere quilt geworden!Iedereen heeft je uitdaging aan genomen en vorm gegeven. Een succes mag je wel zeggen!

vilterietje zei

PRACHTIG:)

Liesbeth Wessels zei

Prachtig dit verhaal erbij. En je bent al verder gegaan. Jouw quilt zit vol beweging en dat heeft iedereen die er aan gewerkt heeft ook zo ervaren en doorgezet in de volgende rand. groeten van liesbeth

Quibi zei

Wat een mooie, spannende quilt heb jij teruggekregen!! Ik kan me voorstellen dat je er blij van werd! Ik ook van de mijne!!

Nogmaals bedankt voor je complimenten...

MulticoloredPieces zei

Just dropped in to admire your marvelous quilts, especially this round robin piece. Gorgeous colors and very interesting design. Happy holiday stitching!
best from Tunisia,
nadia

Klaske zei

Het was leuk om mee te doen hé!?
Al helemaal als je ook nog zo'n leuke quilt aan het eind weer terug krijgt.
Ik vond het spannend,soms best wel moeilijk, maar heb hier veel van geleerd.
Ha, ik zie net dat we tegelijkertijd bij elkaar aan het kijken waren op elkaars blog, grappig,..

Sonja Thalen zei

Leuk idee, vooral met het verhaal erachter.

Shirley zei

Even een traan wegpinken, en dan kom ik mee. Oh wat een verhaal, en wat een prachtig resultaat!

conny's quilts en creaties zei

Aart wat heb je er een leuk stukje van gemaakt! Geweldig om je quilt terug te zien waar ik de eerste rand om het middenblok mocht zetten! Super. Veel plezier met de verdere afwerking!

Wijmpje.blogspot.com zei

Dit is de eerte keer dat ik reageer op je blog, je schrijft dat je niet zit te wachten op oh's en ah's, maar als ik de reacties lees van iedereen dan zijn daar wel veel oh's en ah's bij en vind je dat toch wel leuk denk ik.

Ik volg je al een tijd en heb voor het eerst in Harderwijk op een regiodag een werk van je gezien, die heeft gehangen in de Cannenburh.
Ik was toen al onder de indruk en hou je sindsdien in de gaten.
Het meeste van je werk vind ik ook erg goed en ik vind het zo knap om alles ook zo ordelijk op je blog te zien.
Zelf heb ik sinds dit voorjaar ook twee blogs, met hulp van Nienke voor elkaar gekregen.
Maar ik moet wel steeds tegen mezelf zeggen: zet weer eens wat op je blog.
Kijk maar eens even en misschien wil je reageren, dat zou ik heel leuk vinden.
Groet Wil

sylvia zei

Ik ben werkelijk onder de indruk: wat een krachtige quilt, wat een denkwerk, inlevingsvermogen en creativiteit!!! Een prachtproject!!!
Ik ga even bij de anderen kijken!!!
Liefs, Syl

janneke zei

Het is je weer gelukt! Mensen uitdagen en inspireren. Met als resultaat deze geweldige quilt!

Unknown zei

Hi Aart, wat is ie mooi geworden he! De kleuren zijn zo super bij elkaar. Tof dat je er meteen mee aan de slag bent gegaan! Veel succes met afmaken hoor!

Terray zei

Phoe heeee wat is jouw blok bijzonder mooi geworden!! Prachtig persoonlijk verhaal is het geworden ondanks dat er diverse mensen hebben aan meegewerkt
Super!!

Lieve Groetjes
Tertia

Anoniem zei

Zijn de quilts te koop zo ja waar en wat zijn de prijzen voor een lit jumeaux maat