maandag 21 mei 2012

Afwerken.

Er zijn van die kleine momenten dat ik wat kan doen aan dit quiltje, er hebben wat wijzigingen plaats gevonden, maar uiteindelijk begint het ergens op te lijken. De 3 stukken tyvek hadden geen verbinding met elkaar en verbinding van de vlakken was ook niet al te best.
P1040400.JPG
De geverfde hobbs zit nu helemaal onder de stiksels en geeft zachte vlakken op het werk, aan de onder- en bovenkant van de hobbs vlakken is verder gewerkt met de bolletjes, ik heb afgewisseld met oranje en rood garen om zodoende een verbinding in kleur te krijgen met de ondergrond. Daarna was het in 3 delen verdeeld, een paar dagen heeft dit in mijn buurt gelegen en steeds gekeken hoe ik de delen kon verbinden. Al snel wilde ik horizontale lijnen maken en de kleur zwart was de enige kleur die ik wilde toevoegen. Ik heb laatst geleerd dat lijntjes naast elkaar ook een vorm vormen, daarom afgewisseld met 2, 3 of meer lijnen. Door de onderbreking bij de blauwe blokjes ontstaat er nu spanning op de lijnen.

Zaterdag hadden we een feestje van vrienden, die kort na elkaar jarig zijn, vaak wordt het bij hen thuis gevierd, de ene vindt het erg leuk om diverse hapjes te maken en hij staat dan ook de hele middag en avond in de keuken, maar om de paar jaar doen ze iets bijzonders. We hebben al eens een stadswandeling meegemaakt in hun woonplaats, zijn weleens bij het glas museum langs geweest in Leerdam en dit keer hadden ze ook iets leuks verzonnen. We zijn met fluisterboten over de Dieze gevaren in Den Bosch
P1040394.JPG
. De Dieze stroomt door de stad, soms vanaf straatniveau te zien, meestal onder de bebouwing en onder straten door. Mooi zijn de verschillende tijden te zien in de gemetselde bogen. Er is door de jaren heen ook veel verwoest, maar de afwisseling en een goede gids maakten er een fijne tocht van. Na afloop was er een lunch gepland, die ruim 4 uur heeft geduurd, elke keer kwamen er weer kleine hapjes op tafel. En we hadden ook zalig zonnig weer! De terugreis was ook een avontuur op zich, vanaf Den Bosch waren we met de trein net op weg toen bekend werd dat er een storing was tussen Nijmegen en Arnhem en dat de trein niet verder zou gaan dan Nijmegen. In Oss aangekomen was de storing al tot Oss uitgebreid en werd iedereen verzocht om de trein te verlaten
P1040397.JPG
en te wachten op de bussen die besteld waren. Uit ervaring weten we dat dat wel even kan duren, dus zijn we in de trein blijven zitten die weer terug zou gaan. Vanaf Den Bosch zijn we toen over Utrecht toen naar Arnhem gereisd. We waren na 3,5 uur thuis. Onze magen zaten nog vol, het avondeten hebben we maar overgeslagen. Op de foto hiernaast zie je de overkapping van de Dieze onder de Catharina kerk, een deel van de kerk is over de Dieze gebouwd.

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuke verwerking van je quiltje! Goed om er regelmatig naar te kijken,dan komen de ideëen vanzelf.
Ook echt leuk het tochtje op de Binnendieze. Wij deden het al vaker en telkens is er weer wat nieuws te zien, zoals een concert wat we meemaakten van musici uit het Brabants orkest op een podium in de Dieze. Elk jaar in de zomer.
En die NS, ja je kunt regelmatig pech hebben.
Gelukkig gaat het soms ook goed zoals we afgelopen week naar Groningen gingen zonder problemen. In de weekenden zijn er vaak werkzaamheden.Maar gelukkig hebben jullie toch een leuk feest gehad!
gr. Hannie

joke zei

De quilt wordt steeds mooier. Leuk tochtje inderdaad in Den Bosch. Ik heb het ook eens gedaan.