zaterdag 12 mei 2012

Drukke week.

Ja, dat was het!
P1040361.JPG
Daarom vandaag maar eens een update van de 6 blokken van de Crazy old lady quilt, zo af en toe maak ik er een blok voor, het is eigenlijk een werkje voor op een bee, maar de laatste bee’s heb ik alleen maar met een tornmesje gewerkt. Afgelopen woensdag was een speciale en ook rare dag, normaal feliciteerde ik mijn ouders met hun trouwdag, dit keer werd er niet gefeliciteerd, maar ik ben wel bij mijn moeder langs geweest, ik was er overdag en mijn broers en zussen waren er ‘s avonds. Op deze manier was mijn moeder niet lang alleen deze dag.
P1040362.JPG
Donderdag stond in mijn agenda met een afspraak met iemand van de woningbouwvereniging van mijn schoonmoeder, er werd een inspectie door haar huis gemaakt. Ik was er een uur voor de afspraak, een buurvrouw zou nog langskomen met de post en de sleutel en in moest de meterstanden nog noteren. Op weg naar Amsterdam voelde ik een spanning bij mezelf, want het huis zou ik leeg aantreffen en je vraagt je dan af hoe je daarop zou gaan reageren. Maar een mens lijdt dikwijls het meest door ‘t lijden dat hij vreest doch dat nooit op komt dagen.
P1040354.JPG
Toen ik binnen kwam viel mij dat behoorlijk mee, er was niets meer aanwezig, de ziel was eruit, het was een dood huis geworden. De inspecteur was iets verlaat, maar heeft gelijk de eindcontrole ook gedaan, ik heb de sleutels ingeleverd en dat was dat. Ik ben zoals gewoonlijk naar het station gelopen, maar nu niet meer met de sleutel aan mijn sleutelbos en zal hier waarschijnlijk nooit meer terugkeren. Een raar gevoel is dat! Van mijn moeder kreeg ik een cadeautje, een boekje met de titel Zoek de zonzijde – Als je je vader verliest, geschreven door Wim Huijser. Het boekje heb ik net uitgelezen! Maar de herinneringen zullen blijven en zullen gekoesterd worden.

5 opmerkingen:

sylvia zei

gek, he, een huis waar niet meer wordt gewoond, daar is de ziel uit.
Ik heb dat ook met huizen waar we zelf gewoond hebben en ook mooie momenten meemaakten: als ik er nu langsrij, zegt het me niks meer!!

Met een tornmesje op je bee's, is dat ook 'artquilten'???

fijn weekend, liefs, Syl

Liesbeth Wessels zei

Emotionele momenten allebei,dier bij horen. Maar goed dat je dan even die gewone blokken kunt laten zien. groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Ja zo gaat dat Een leeg huis roept vaak minder leuke herinneringen op.Ik heb nog steeds na 15 jaar een beetje onbhagen als iklangs het huis kom waar mijn ouders woonden. Een druk weekje voor!, maar de kleurige blokken maken het weer wat goed

Webredactie zei

Jouw dagen staan in het teken van de lege plekken die zijn ontstaan. Het is verdrietig maar mooi om te lezen hoe je daar mee omgaat.

Marrie-jette zei

Zo zie je maar dat de bewoonster een thuis van het huis maakte,een leeg huis is gewoon een ding!Toch is het moeilijk om te zien denk ik.Sterkte.