maandag 14 mei 2012

Wat als…..?

Dat is vaak de vraag die ik mezelf stel, soms duurt het een paar dagen voor ik met iets verder ga, soms nog langer.
P1040372.JPG
Het eerste vraagstuk betrof de geverfde lap, daar wilde ik een laag overheen zetten en ik wilde het ontkleuren. Ik heb printpasta gemaakt en gemengd met etspoeder, dat heb ik gebruikt om een patroon op de stof te printen met een thermofax screen. Net geprint ging het mee naar buiten om te bewerken met het strijkijzer. Ik vindt het er wel geslaagd uitzien, maar dan om stukjes van deze stof te gebruiken in een andere quilt. De volgende keer print ik deze screen niet all over op de stof.
P1040371.JPG
Het andere stofje is veel egaler van kleur en daar heb ik met een ander screen op een paar plaatsen de stof ontkleurd. Hier ben ik gelukkiger mee. Over de ontkleurde plekken kan ik nog een print maken, maar dan met verf, zodat je meer diepte in de stof gaat zien. Deze lappen blijven ook liggen om te zien wat ik verder ga doen. Het volgende waarop de vraag WAT ALS van toepassing was, was de afwerking van het project met tyvek, Ik was ontevreden hoe ik de geverfde hobbs had verwerkt,
P1040373.JPG
er zat geen samenhang in het werk tussen de hobbs en de 3 delen tyvek. Daarom heb ik de tyvek losgetornd van de ondergrond en ben ik verder gegaan met de steenstructuur waar ik in de hobbs mee was begonnen. Nu is de hobbs geheel verdwenen onder de steenstructuur, wat een veel beter effect geeft. Hoe de tyvek terug gaat komen is een vraag voor een volgende keer.

5 opmerkingen:

meta zei

Leuk, he, Aart, met screens werken!

Ineke zei

Dat is het leuke van experimenteren. Je kunt het steeds veranderen totdat je tevreden bent.

MulticoloredPieces zei

Hi, Aart. Interesting experiments you've got going on there. I like the colors and the designs--of course, I can only think of cutting them up! I especially liked your blocks in the previous post. Very scrappy and fun!
best, nadia

Webredactie zei

Biedt weer allerlei mogelijkheden, mooi geworden!

sylvia zei

Ik lees het al, het moet even rijpen en dan komt het......tis net goede wijn!!!
groetjes, Syl