woensdag 2 mei 2012

De knop om!

Het is weer even wennen thuis als je een paar dagen weg bent geweest! Het grote voordeel is dat we
P1040323.JPG
eerder dan 8.15 uur kunnen ontbijten, maar we moeten nu weer zelf gaan koken. Toen we zaterdag aankwamen op Vlieland bleek onze kamer die we gereserveerd hadden getroffen door de ernstige regenval van de dag en nacht ervoor. Daar konden we dus niet terecht. Er was een ander hotel geregeld aan de andere kant van het eiland aan de Noordzeekust, maar dat was voor Henk geen optie. Dus werd er wat anders geregeld, terwijl wij een consumptie kregen aangeboden. Na een paar minuten gewacht te hebben bleek er een plaats te zijn in het hotel schuin aan de overkant, de eerste nacht sliepen we daar in de bruidssuite, de volgende 2 nachten in een andere kamer.
P1040312.JPG
Het was een mooi hotel, waar ook BN-ers logeren, ik ga niet vertellen wie ik gezien heb, want deze mensen hebben ook recht op privacy. Het is goed om te zien dat zij gewoon op het terras kunnen zitten, zonder last te hebben van mensen die hen lastig vallen. De rust die we zochten hebben we daar ook gevonden. Het was er zaterdag en zondag wel winderig en koud, ik had handschoenen mee moeten nemen, maar zondag werd het weer steeds beter en zondag avond konden we in overhemd op het terras koffiedrinken. Op Koninginnedag ‘s morgens voor 10.00 uur kon ik de bovenste foto maken, kijk eens naar die lucht en de schittering van de zon op de boot, het is een heerlijke dag geworden, met spelletjes voor kinderen in de dorpsstraat en veel mensen op de terrassen. Ik ben verliefd op Vlieland in het bijzonder, voor de wadden in het algemeen. De getijden maken het eiland elke keer weer bijzonder.
P1040335.JPG
Op de foto hieronder ligt een zeilboot op het drooggevallen wad en de kribben komen weer boven water. Ik heb nu voor het eerst oesters gegeten en na mijn vraag kreeg ik de schelpen mee naar huis, netjes in een plastic zakje vacu├╝m getrokken. Misschien verwerk ik ze in een Art-quilt, net als het visnet wat ik aan de waddenkant uit het prikkeldraad heb losgemaakt. Voor degene die de serie Dokter Deen hebben gevolgd op tv, dokter Deen bestaat wel degelijk op Vlieland, ik ga hier geen adres vermelden,
P1040334.JPG
maar je moet goed zoeken! Ik heb mijn laptop en internet totaal niet gemist en de wind is aardig door mijn haren en hoofd gegaan. Nu moet ik nog veel bijlezen, daar heb ik nog wel even tijd voor, geen haast!

5 opmerkingen:

Linda Robertus zei

Prachtige foto's Aart! Heerlijk he, de Wadden - mijn favoriete eiland is Schiermonnikoog maar ze zijn allemaal prachtig. Ben benieuwd wat je gaat doen met je vondsten!
Groetjes uit Australie,
Linda

Liesbeth Wessels zei

Ja de eilanden zijn altijd leuk. Jullie zaten al met al in het juiste hotel, jij bent in quiltwereld toch een een BN-er ! groeten van liesbeth

christina zei

iemand die ik ken en ieder jaar op vakantie gaat naar vlieland, wist me te vertellen dat het huis van de dokterin de serie, in het echt leeg stond en het voormalig gemeentehuis is geweest.

Hannie de Beer zei

Mooie dagen hebben jullie gehad. Lekker uitwaaien en veel inspiratie opgedaan denk ik? Prachtig de eilanden! Je vondsten worden natuurlijk verwerkt, en krijgen wij zeker eens te zien! groetjes Hannie

sylvia zei

heb nog aan jullie gedacht, een tikkie jaloers natuurlijk....haha!!!
vorig jaar om deze tijd zaten wij er ook! Als BN'ers, nou nee, dat niet!!
wat is het een heerlijk eiland, he?!
Ik hoop dat jullie uitgerust zijn en de verdrietige dingen daar een plekje hebben gegeven!!
liefs, Syl