donderdag 3 mei 2012

Ik moet er toch eens iets mee doen.

Onder dat motto ben ik maar eens aan de gang gegaan met de tyvek vormen die ik laats heb versmolten op de bijeenkomst van de Art-Quilt groep Oost. We hadden ook een afspraak gemaakt om de volgende ontmoeting te laten zien wat we met de afgelopen workshops hebben gedaan.
P1040340.JPG
Eerst heb ik een geverfde lap opgezocht waar ik op kon gaan werken, deze is gesandwiched en lijnen in de lap zijn geaccentueerd met oranje kleurig garen en het stopvoetje. Dat is een leuke bezigheid, want je ziet de stof tot leven komen. Daarna ben ik gaan schuiven met de 3 stukken geverfde Tyvek, met rechte lijnen zijn ze op de ondergrond vastgenaaid. Daarna zocht ik nog een kleurtje die harmonieert met de ondergrond en vond geverfde hobbs. Je zou het met een rolmes op maat kunnen snijden, maar ik koos ervoor om het te scheuren voor een wollig karakter. De hobbs is net als de ondergrond geverfd met Procion MX, daarom kleurt het goed bij elkaar. De geverfde hobbs is vastgezet in rondjes voor meer reliëf en de rondjes komen terug in de versmolten tyvek. Het is nog niet klaar, ik denk aan een donkere kleur, maar in welke vorm dat moet ik nog zien. Het zijn wel erg warme kleuren voor mij, meestal gebruik ik koelere.
P1040341.JPG
Voor een betere blik heb ik foto’s genomen van dichtbij, als je nog eens op de foto klikt krijg je ze nog beter te zien.Hier is er ook nog een van de geverfde en vastgenaaide tyvek.
P1040342.JPG
Ik was bang dat rechte lijnen zouden storen, maar daar heb ik nu geen moeite meer mee. Morgen misschien meer!

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een heel mooi effect met de tyvek! Vooral het stukje dat ) bijna) qua kleur opgaat in de ondergrond, prachtig!

Liesbeth Wessels zei

leuk om het vervolg te zien. Leuke manier van verwerken. Vooral de laatste tyvek is heel mooi van kleur en structuur. Ik heb moeite met het krijgen van kantachtige structuren. Ik ben nog bezig met de experimenten, moet de bijeenkomst nog inhalen. groeten van liesbeth

Webredactie zei

Door jou kom ik vanzelf ook weer in beweging, mooi!

Quiltgroep Tinte zei

Die laatste foto is prachtig. Mooi van structuur.