zondag 6 mei 2012

Veldhoven.

Afgelopen vrijdag ben ik afgereisd naar Veldhoven voor de OEQC, zo’n dag heeft altijd diverse doelen. De eerste is de tentoonstelling bekijken, de tweede is de winkels bezoeken en de derde is het ontmoeten van anderen. De doelen heb ik niet in belangrijkheid gezet. Ik heb zeker mooie quilts gezien, maar vond de tentoonstelling minder dan voorgaande jaren, dat ligt aan mij, mijn smaak is behoorlijk gewijzigd. Bij 2 winkels heb ik mijn aankopen gedaan.
P1040344.JPG
Al een aantal jaren is de Engelse boekwinkel favoriet bij mij, je kan hier heerlijk naar boeken speuren en ze ook nog inkijken, tenminste als het niet al te druk is. Sinds afgelopen week heb ik een dvd Complex Cloth van Jane Dunnewold in mijn bezit, daarom heb ik het boek Art Cloth aangeschaft, omdat mijn engels niet al te best is en ik niet alles kan vertalen tijdens het kijken, heb ik woorden zwart op wit dan kan ik er altijd nog een vertaling voor zoeken om alles goed te begrijpen. De foto’s zijn dan ook altijd een goed hulpmiddel. De tweede winkel die ik aangedaan heb ik www.mijneigen.nl, waar ik verf heb gekocht, ik had maar 3 kleuren dus heb ik nu maar
P1040345.JPG
eens lekker uitgepakt! Mooie kleuren zitten ertussen, nu heb ik tenminste een keuze. Het wordt ondertussen een goede traditie dat leden van het besloten Art-quilt forum met elkaar afspreken voor een ontmoeting, we kennen elkaar vaak alleen van de berichten en de reacties daarop, maar nu heb je de kans om de gezichten erbij te krijgen en foto’s zeggen ook niet alles.
Gisteren ben ik verder gegaan met het quiltje waar ik met geverfde stof, geverfde hobbs en bewerkte tyvek heb gewerkt. De kleuren van de materialen waren warme kleuren, ik wilde met een koele kleur
P1040346.JPG
de warmte wat koelen. Ik heb met Steward Gill verf vierkantjes geverfd in een rij die van boven naar beneden slingert, dat gaf niet voldoende effect dan ik in gedachte had, daarom is er organza in bijna dezelfde kleur op genaaid. De vierkantjes verbinden nu alle gebruikte materialen. Nu verder om nog meer tyvek te gaan verwerken.

7 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Hoi Aart ik wil je graag even prive mailen maar dat lukt me niet!Wil je mij een mail sturen?
allemaalkleurtjes@solcon.nl
Ik hoop dat het dan wel lukt!

Hannie de Beer zei

Als ik het zo lees, was het een leuke en goed besteedde dag! Prachig de verfkleurtjes.Je quiltje is door de "koele" kleur toe te voegen weer totaal veranderd en mooier geworden!

Ineke zei

Mooie boeken heb je gekocht. Ik heb ook wel moeite met alle engelse uitdrukkingen, maar als je doorleest begrijp je meestal wel waar het over gaat.

marjolijn zei

Leuk, al die boeken staan ook hier in de kast. En de combinatie van Art Cloth samen met de dvd's is geweldig. Ik heb daar al veel plezier van gehad. Het boek van Claire Benn vind ik trouwens ook geweldig! En ja, die verfjes, altijd prachtig en heerlijk om mee te werken.
Jammer dat ik er niet bij kon zijn, had jullie ook graag weer eens gezien. Maar ja, ik had andere leuke dingen te doen.
gr. Marjolijn

Shirley zei

Oeh dat ziet er mooi uit, jouw verflapje met quiltwerk, ik heb ook zo gesmuld van die quilt met boomstronk/takken, vanwege het mooie quiltwerk.

Suus zei

Oh wat een mooie aanwinsten heb je gescoord. En je quiltje met de blauwe blokjes vind ik prachtig, erg mooi verbonden op deze manier.

Anita zei

Aart,wat jammer dat ik pas zondag ben geweest. Had jullie graag willen ontmoeten.