dinsdag 22 mei 2012

T-shirt.

Mijn DS vraagt zo af en toe om een nieuw t-shirt, omdat de vorige te klein zijn geworden. Hij vindt het leuk als ik ze persoonlijk maak voor hem, zijn vriendjes hebben zoiets niet.
P1040402.JPG
De t-shirts had ik afgelopen week al gekocht en gewassen, gistermorgen eerst in de soda-ash oplossing gezet en daarna verf toegevoegd. Daarna konden ze 4 uur in de rijststomer, ondertussen kon ik lunchen. Als ik alleen thuis ben wil ik de tv weleens aanzetten terwijl mijn kaken malen. De rijststomer had ik al omgezet van koken naar warmhouden en ineens hoorde ik tikjes. Dat was raar, maar na enkele minuten wist ik wat de oorzaak was, er liep namelijk een duif in de kamer. Waar kwam dat beest vandaan en hoe krijg ik hem weer naar buiten? Ik had de balkondeur al open gezet, maar hij/zij vertrok niet. Als ik maar even bewoog, dan liep de duif weer richting keuken.
P1040403.JPG
Ondertussen heb ik de film afgekeken, die ik zat te kijken, ondertussen hield ik het beest goed in de gaten, er lag genoeg te eten, want ik had nog niet gestofzuigd. Uiteindelijk zat het beest vlakbij de balkondeur en ben ik opgestaan en heb met mijn armen gezwaaid, daar ging de duif het balkon op en na een goed klap in de handen vloog hij helemaal weg. Toen begon de lol, want tijdens het pikken naar kruimeltjes had het beest wat achter gelaten op de vloer, maar goed dat wij mensen niet zoveel naar het toilet moeten.
P1040404.JPG
Er lagen verschillende droppings in de kamer en keuken, richting de hal lag niets, maar toen kwam ik in de slaapkamer, waar ik vermoedde dat het beest daar het eerst was geweest. Inderdaad had het beest lekker rond gelopen op ons bed, gevolg – het bed ik nu verschoond. Na 4 uur konden de t-shirts uit de rijststomer en gespoeld worden, daarna aan het wasrekje op het achterbalkon, waar de warme lucht, het was bij ons 28 graden, de t-shirts heeft gedroogd. Ik vind ze wel mooi geworden voor een ondergrond, want er moet nog meer mee gebeuren.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een avontuur, met die duif. Dat je dan rustig kunt blijven zitten... een echte jager.
De t-shirts zijn interessant, ben benieuwd naar het vervolg.

Liesbeth Wessels zei

Ha ha, wat een verhaal. Aart op duivenjacht, had ik wel live willen meemaken. Leuke tshirts! groeten van liesbeth

mia zei

Leuk toch zo'n gevleugelde gast, de shirts zien er spannend uit, ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat, gr.mia

Hannie de Beer zei

Een mooi avontuur met de duif ! Je shirts zien er al wel spectaculair uit!

Anita zei

Wat een originele t-shirts. Prachtige kleuren.
Een duif binnen, brrrr.

Ineke zei

Stoere shirts, daar zal hij blij mee zijn.
En ja duiven..wij hebben er genoeg. Net als sommige mensen, als er een komt brengen ze de hele familie mee. Zitten gewoon met z'n allen op de tafel ( buiten dan hè) vlakbij het keukenraam. Ze laten idd nogal wat presentjes achter.

Anoniem zei

Wat een verhaal, haha. Ben benieuwd wat je verder nog met het t-shirt gaat doen!

christina zei

ze zijn prachtig geworden

Joke Hardenbol zei

Lastig zo'n vogel binnen, het gebeurt bij ons soms ook wel. Wij hebben eens een hele nacht geslapen met een musje onder ons bed omdat ik geen zin had om's avonds om 11 uur nog te proberen het beest buiten te krijgen.
'S morgens alleen het stukje gordijn opengedaan voor het open raam en toen vloog hij gelukkig uit zichzelf naar het licht buiten.