zondag 6 januari 2013

Steekje voor steekje.

Terwijl ik de gezeefdrukte bladeren aan het doorquilten was op de machine, ontstond het idee om losse steekjes op de tussenruimten te gaan zetten om zo een ondergrond te creeëren voor de bladeren. Die steekjes strooi ik over de ruimte, ook wil ik dat met een aantal kleuren quiltgaren doen. Tussen de 3 bladeren heb ik kleine steekjes gezet en in het blad erboven wat grotere steken. Het voordelen van de steekjes maken is, dat ik dat gewoon op de bank kan doen. Ik had al heel lang geen quiltnaaldje meer in mijn handen gehad, maar het gevoel was er gelijk. Het strooien van de steekjes moet je eerst wel even onder de knie krijgen, want ze moeten allemaal een andere richting krijgen. Ik wil nog wel grotere steken gaan maken, maar die  worden waarschijnlijk niet gestrooid.



Op een andere plek in dit quiltje wilde ik de knoopjessteek eens uitproberen, want dat geeft een leuke struktuur en werkt als een leuke afwisseling tussen de andere steken. De knoopjessteek maak ik met 2 draden borduurgaren en een borduurnaald. Om goed door de 3 lagen heen te kunnen steken, moet je met de naald wat ruimte maken.

3 opmerkingen:

Dea zei

Dat geeft een mooi effect, Aart!

Leny Huneman zei

De foto's zijn superscherp, waardoor je goed kan zien wat je aan het doen bent.
Weer heel wat anders dit keer, leuk dat diverse.

miekequilt zei

Wat wordt het mooi bij je. Ik houd erg van dit soort borduurwerk,moet toch eens een quilt maken waar ik het bij kan gebruiken.