dinsdag 28 mei 2013

Mooi rood is niet lelijk........

, maar rooie vale zijn donderstralen. Die les kreeg ik ooit mee van mijn oma, wat de reden daarvan was, is in het ongewisse gebleven. Te pas en te onpas komt deze spreuk boven drijven, zeker nu deze ondergrond onder de naaimachine lag.

Deze ondergrond voor een volgend werk moest eerst volledig machinaal gequilt worden, voor ik verder kan. In gedeeltes is het steeds anders gequilt, het ene gedeelte dicht op elkaar, het andere met meer ruimte tussen de steken. Op een aantal plekken ben ik er daarna met de heat-gun overheen geweest om te zien wat de warmte met de verschillende delen deed.

Bij de cirkels smelt de organza in het midden weg en komt de ondergrond te voorschijn. Je kunt aan deze foto wel zien dat ik dat buiten in het zonnetje heb gedaan.

Bij de genaaide banen worden grotere delen weggesmolten, de witte tule met de glimmers accentueren er leuk bij en zorgen dat de glimmers niet de overhand hebben.


Nu maar eens verder met de opbouw van de compositie. De roze linten die in het vorige bericht stonden afgebeeld, stoorden me heel erg, ze waren TE aanwezig, maar door mijn enthousiasme was ik al begonnen met het intensieve quilten, ook door een deel van een lint heen, dat ik toch maar besloot om de linten onder de organza vandaan te halen, met behulp van het tornmesje en een uurtje tijd is dat gelukt.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Zo is het een prachtige basis geworden, om verder te werken!
Prima kleur!

Ineke zei

Goed dat je het roze er uit hebt gehaald.

sylvia zei

heb even teruggekeken en vind de roze linten ook niet mooi, te licht en te strak!
Je quiltwerk is wel errug mooi en inderdaad heb ik het ook geleerd: rode valen zijn donderstralen!! Heb een DSIL die rood is........ohjee!!!

miekequilt zei

Wat maak je er weer iets mois van!!