vrijdag 3 mei 2013

Terug!

Heerlijk om even weggeweest te zijn, het kost me moeite om weer in het gareel te komen! We hebben niet te klagen gehad, één ochtendje regen, verder alle dagen zon. Wel veel wind, maar dat heb je als je op een eiland bent. Afgelopen zaterdag hadden we fietsen gehuurd, bij mij liep het achterwiel vast, één telefoontje en de fiets werd gewisseld met een andere. De wind, zon en het zeewater hebben sporen achtergelaten, we zijn goed verkleurd.

In mijn jeugd gingen we altijd op vakantie aan zee, we hadden een huisje op een camping in Katwijk aan zee, wat elk voorjaar opgezet moest worden en elk najaar moest worden afgebroken. Met ons gezin, wat uit 7 personen bestond, woonden we 6 weken lang op 30 m2. Die tijd geeft bij ieder van ons gezin nog steeds warme gevoelens. Door die vakanties ben ik gek geworden op vergezichten en vooral de wisselwerking van eb en vloed.

Vloed geeft niet altijd mooie beelden als je gaat fotograferen, maar eb wel, zeker aan de waddeneilanden. Aan de wadkant komen de zandplaten boven water te liggen en versterkingen met stenen ook. Ook zie je vogels op zoek naar voedsel, zoals te zien is op de eerste foto, waar 2 eenden naar voedsel zoeken.


Koninginnedag begon vroeg, wie het nieuws gezien heeft, heeft 2 herauten gezien, die de bijzondere dag aankondigen en iedereen uitnodigen naar de aubade te komen en dit jaar was ook het hele dorp welkom in ons hotel om koffie te drinken. Het waren weer heerlijke dagen op Vlieland!
Maar nu weer verder met de dingen waar ik mee bezig was, eerst mijn moeder a.s. zaterdag verhuizen!


5 opmerkingen:

sylvia zei

Heerlijke dagen, dus.......;)
Veel succes met verhuizen, maak er maar een gezellige happening van! Deden wij ook altijd: met elkaar aan de gang en vooral goede catering...;)
Ik hoop dat moeders nog lang en gezond in haar nieuwe huis zal wonen!
Liefs, Syl

Hannie de Beer zei

Fijn toch, een paar dagen helemaal eruit!
Succes met de verhuizing!

Anoniem zei

Dat was dus genieten, en nu aan de verhuis, sterkte voor jouw moeder, en succes!

Yvonne zei

Wat lijkt dat heerlijk! Wat hebben jullie mogen genieten. Prachtige foto's.

Jo Huijsman zei

Als ik je verhaal lees en je foto's zie waan ik mij ook een beetje op Vlieland. De waddeneilanden zijn prachtig.