dinsdag 21 mei 2013

Veel te doen!

Afgelopen maandag, 2e pinksterdag, op de valreep, ben ik naar Gouda geweest voor de tentoonstelling Art Quilts in Nederland. Een mooie tentoonstelling met hoogwaardig werk, ik heb genoten, het was de reis dubbel en dwars waard.

Ik zal een paar foto's laten zien, maar alle werken zijn terug te vinden in het boek ART QUILTS IN NEDERLAND geschreven door Henk Lijding. Op vele blogs is dit al te zien geweest, dus ik laat foto's zien van werken die ik nog niet ben tegengekomen. Het werk op de foto hierboven is van Leslie Gabriƫlse, een close-up volgt hieronder.Ik ben erg gecharmeerd van doorzichtig werk, waarvan er een aantal hingen, o.a. deze van Marjon Hoftijzer. Ik ken het werk, maar dan hing het in de werkkamer van Marjon tegen de kast aan. Zo in de vrije ruimte voor het raam ziet het er uit zoals bedoeld.

Afgelopen donderdag was de laatste dag van de cursus in Nijkerk, een intensieve dag, maar vol plannen ging ik huiswaarts, ik kan weer verder met datgene waar ik mee bezig ben. Ten eerste met de stempelopdracht en ten tweede met de ondergrond voor de compositie opdracht. Gelukkig liggen er een paar maanden voor me, waar wel veel werk verzet moet worden, maar waar ook de vakantie in valt. Ik neem me elke vakantieperiode voor om veel te doen, in de praktijk komt er weinig van terecht, maar ik heb het me nu serieus voorgenomen!

Op deze ondergrond komt doorzichtig materiaal, waar een laag organza overheen komt, het wordt intensief doorgequilt en uiteindelijk komt de heatgun er aan te pas om delen weg te branden.

5 opmerkingen:

Ineke zei

Vreemde tijd voor jou.Je kan voorlopig vooruit, succes.

Anoniem zei

Ik ben met iets soortgelijks bezig in blauwige tinten. Ik heb lang nagedacht over hoe ik de repen zou bevestigen en heb gekozen voor de spuitbus 505. Tot mijn grote verbazing blijft dat heel goed vastzitten. Ook ik denk erover na om alles onder organza te doen en dan door te stikken. Zoiets had ik gezien van Elena Stokes en vond ik erg mooi. Ik ben heel benieuwd naar jouw werk...kijk ook graag op jouw blog) Hartelijke groeten van Anna Lemsma

els zei

Jij hebt dus ook genoten van Gouda.
Jammer dat we elkaar niet ontmoet hebben.
je bent lekker bezig. Ben erg benieuwd naar de uiteindelijke resultaten.

janneke zei

Die rode ondergrond ziet er spannend uit!

Hannie de Beer zei

Het was zeker een prachttentoonstelling!
Je werk maakt me wel nieuwsgierig naar het eindresultaat!