zondag 29 januari 2012

Dagje weg.

Gisteren was ik een dagje weg, naar een jaarlijkse bee in laag-Zuthem. Dat ligt in de buurt van Raalte en Zwolle, een klein dorp met iets meer dan 300 inwoners en gisteren uitgebreid met meer dan 25 quilters.
P1040033.JPG
De zaal van het trefpunt was vol gehangen met quilts, dus had gelijk een gezellige sfeer. Er hing van alles! Bij binnenkomst werden we verwelkomd met koffie of thee en cakes, 2 van die cakes had ik gebakken, want iedereen had wat te eten mee genomen. Na het welkomstwoord werden we aan het werk gezet door Lies Bos, zij had pakketjes gemaakt met de benodigdheden voor een schaaretui,
P1040034.JPG
ik heb hem niet klaar gekregen, het schaartje wat er in gaat passen lag nog thuis. Als ik het klaar heb laat ik het hier nog zien. Rond lunchtijd was er in de hal een grote tafel klaargezet met alle gerechten die meegenomen waren. Er waren diverse hartige taarten, salades, sandwiches e.d., waar iedereen heerlijk van gesmuld heeft. Na de lunch werd er flink gekocht bij het winkeltje dat op het laatste moment bereid was om vanuit Gouda helemaal naar laag-Zuthem te komen, het was het
P1040036.JPG
winkeltje van www.asesala.nl, waar mooie Afrikaanse stoffen gekocht konden worden. Ik vermeld hier ook een website waar je je etiketten voor achter op de quilt machinaal kunt laten borduren, www.annejarvis.nl. Daarna konden we nog nader kennismaken, aan een quiltbingo meedoen netwerken.
P1040035.JPG

8 opmerkingen:

Dea zei

Altijd gezellig zo'n dagje. Heb jij nog stoffen gekocht?

liesjequilt zei

Leuk dat je ook bij die Noord bee zit Ik ken er een heleboel meiden van. Zit zelf in de quiltgroep van hoogeveen waar Anne claudine ook in zit
Hoop volgend jaar ook aan dit soort aktiviteiten mee te doen.'gr. Liesbeth

Anita A zei

Hoi Aart,
Leuk je gisteren op de Noorbee eens "in het echt" gezien en gesproken te hebben. Waar een verslaving al niet goed voor is !!
groet,

marjolijn zei

Dat ziet er leuk uit. En vooral die stoffen zijn om te kwijlen. Ben ook benieuwd of je daar nog je slag hebt geslagen. Ik ga eens neuzen op die website van hun.
gr. Marjolijn

Shirley zei

't was gezellig je ontmoet te hebben, had je nog een vlotte rit naar huis? Nog bedankt voor de lekkere cake!

Hannie de Beer zei

Leuk zo'n Bee.vooral gezellig om weer allerlei mensen te ontmoeten en leuke dingen te kopen! Heb jij nog wat van die prachtige Afrikaanse stofjes meegenomen?

Liesbeth Wessels zei

Prachtige afrikaanse stoffen en mooie kleurpakjes !!! Leuk zo'n bee. groeten van liesbeth

Hermie zei

Het was een leuke dag en we hebben gezellig met elkaar gekletst.