maandag 16 januari 2012

Inspiratie!

De cursus van zaterdag heeft me inspiratie gegeven, leuk is dat! Het heerlijke aan zo’n cursus met vrijheid is, dat je lekker door kunt gaan, thuis zou ik gestoord worden voor dit en voor dat.
P1040013.JPG
Gisteren kon ik niet wachten voor ik weer verder kon gaan. De blokken die gemaakt waren hebben nu een rand gekregen met rode stof waar een blauwe spikkel in zit. Daarna zijn ze doorsneden en zijn er strookjes zwarte stof met een witte print tussen gezet. Sommige blokken hebben 2 stroken gekregen, andere drie. De breedte van de stroken varieert van 1,5 inch naar 2 inch. Nu is het tijd geworden om beslissingen te gaan nemen, dat maakt het wat moeilijker. Eén van die beslissingen is of het één quilt gaat worden of een twee luik, de volgende beslissing is welke stof er tussen de blokken komt. Ineens schoot me iets te binnen, maar in welke bak ligt die stof. Al vlug had ik het gevonden, de blokken erop gelegd en ter geruststelling aan mezelf heb ik Henk gevraagd of het niet te gewaagd was. Gewaagd was het zeker, maar qua kleur past het er goed bij. Maar hoe het tussen de blokken gaat komen, mi no sa, ofwel, ik weet het nog niet. Ik weet ook nog niet hoe ik de blokken op maat ga snijden, laat staan op welke maat. Het duizeld weer heerlijk
P1040014.JPG
in dit grijs gedekte koppie, zou het daarom zo kleurig gaan worden? Hiernaast heb ik een foto geplaatst die een apart blok laat zien, misschien is het op een vergroting beter te zien, dus klik even op de foto. Dit gaat geen saaie quilt worden!

10 opmerkingen:

vilterietje zei

héél uitdagend aart!:)

Liesbeth Wessels zei

Je houdt ons goed in spanning. Ik denk..... (nee dat zeg ik niet) Ik reageer wel als ik de achtergrond of voorlopige achtergrond zie, want hier kun je dus mee door blijven gaan. Leuk om te doen en mooie onverwachte blokken ontstaan er zo. groeten van liesbeth

Dea zei

Mooie blokken, Aart! Benieuwd hoe je verder gaat. Heerlijk hè, als je creativiteit door je lijf voelt gieren?

Hannie de Beer zei

Leuk om te doen, zo'n quilt met verrassingen! het wordt een kleurig geheel en je houd ons nog even in spanning voor het eindresultaat,of ga je zo nog even door?

ina zei

waarom maak je er niet nog wat blokken bij?

Birgitte aka Bietje zei

Ik heb de foto vergroot, toen kwamen de kleuren beter uit (denk ik). Super kleuren hoor, heerlijk vrolijk. Zoals gewoonlijk houd je ons weer danig in spanning.

Ineke zei

Op een of andere manier lijkt het alsof hier het enthousiasme van af straalt.

christina zei

leuk!!!

Ellen zei

gewaagde kleuren ,maar ooo zo mooi!

sylvia zei

uitdaging!!! Erg leuke blokken en jou kennende komt het allemaal wel weer bij elkaar tot een bijzondere quilt.....
groetjes, Syl