zondag 15 januari 2012

Drukke dagen.

Heerlijke dagen, vrijdag en zaterdag, maar zeker druk. Vrijdag kwam de AQO weer samen met dit keer als onderwerp de werkwijzen van Sue Benner en Katie Pasquini Masopust, dat alles in één ochtend. Eerst een presentatie en daarna oefenen met een ontwerp tekenen door dat zonder nadenken te doen. Er was er zelfs één die voor een ontwerp anderhalve minuut kreeg, de stopwatch lag er naast. Een goede manier om op een losse manier te gaan werken.
P1040010.JPG
Door middel van ghost layers kan het ontwerp van een andere kleur worden voorzien, zodat je wel een mooi ontwerp krijgt, maar het moeilijk wordt om het onderwerp van je inspiratie nog herkenbaar terug te kunnen vinden. Allebei de kunstenaressen hebben raakvlakken in hun werk, maar het werk van ieder afzonderlijk is goed te herkennen. Het onderwerp van deze morgen heette ook abstract design.
Gisteren begon de cursus van Ina Klugt in Oldenzaal, de vorige keer heb ik abusievelijk gemeld dat deze 6 zaterdagen zou duren, maar het is er één minder. De foto’s bij dit bericht zijn op de cursus gemaakt. Ik kan deze ook plaatsen omdat het werk van iedereen niet meer lijkt om wat er op de foto’s te zien is. Vervelend voor mijn lezeressen,
P1040011.JPG
maar voor de makers wel erg prettig, het doel is ook om op je eigenwijze te werken. We startten gistermorgen allemaal (8 personen) met dezelfde uitgang, ieder met eigen stoffen aangevuld met een lelijk stofje gekregen van één van de anderen. Soms kwamen die lelijke stoffen erg mooi uit bij het kleurenpalet van een ander. Hier gold het spreekwoord van ruilen komt huilen niet. Op een enkeling na was iedereen tevreden met dit stofje. Geen nood voor die ene, de volgende keer worden we geacht organza, wolletjes, kraaltjes e.d. mee te nemen, de top moet dan ook klaar zijn,
P1040012.JPG
zowel vulling en achterkant moeten er aan zitten, zodat we gelijk aan de slag kunnen gaan. Twee verschillende dagen met verschillend werk, maar het thema wat deze dagen gemeen hadden was vrijheid.

10 opmerkingen:

meta zei

Wel druk met leuke dingen, Aart!

Hannie de Beer zei

Twee geweldig leuke dagen! Dus wat we hier zien komt niet overeen met het eigenlijke ontwerp? Maar dat krijgen we zeker nog te zien van je!

Dea zei

Dat klinkt heerlijk, Aart! Vrijheid leidt tot creativiteit.
Ik ben heel benieuwd naar de uiteindelijke resultaten.
Het fijne van zo'n cursus is dat je een stok achter de deur hebt om door te gaan en het af te maken. Hoewel, dat doe jij eigenlik meestal wel dus dat heb je misschien helemaal niet nodig.
Veel plezier in ieder geval met de verdere uitwerking!

MaksiTaksi zei

Je maakt ons weer nieuwsgierig Aart! Leuk!

sylvia zei

mijn ervaring is dat een 'lelijk' stofje bij je eigen stofjes vaak uiteindelijk hele mooie dingen opleveren!! Een methode die we bij onze bee-opdrachten voor tentoonstellingen al een paar keer gebruikt hebben en altijd goed uitpakten: verrassend uitpakten, moet ik eigenlijk zeggen!!
liefs, Syl

christina zei

Dat moeten wel heerlijke dagen voor een quilter zijn geweest. Puur genieten.

En die quilt die je bij Ina maakt kun je dirct insturen voor de wedstrijd van het moderne werken.

Ineke zei

Heerlijk is dat, vrijheid.Zolang er niks moet, komen er de mooiste creaties van.

MulticoloredPieces zei

Hi, Aart. Lucky you to have such an adventure! Beautiful fabrics and interesting piecing. Good way to start the new year!
best, nadia

Liesbeth Wessels zei

Je moet wel overlopen van de ideeen na 2 van zulke heerlijke dagen. Dat geeft weer power voor je werk. groeten van liesbeth

marjolijn zei

Heerlijk werken lijkt me dat en hele gezellige dagen. Ik kijk uit naar de volgende cursusdag (nou ja, naar het verslag daarvan dan!).
gr. Marjolijn