maandag 30 januari 2012

laag-Zuthem–vervolg.

Ik had nog een belofte staan aan een aantal lezeressen.
P1040037.JPG
Eén daarvan is een foto van het werkje, wat we gemaakt hebben onder de bezielende leiding van Lies Bos, de bloemetjes zijn gemaakt uit een cirkel, welke twee keer uit stof geknipt moest worden, aan elkaar moest worden genaaid. Dat werd helemaal rondom gedaan, met de goede kant van de stof op elkaar. Daarna werd een kruis in 1 van die cirkels geknipt en kon de cirkel gedraaid worden, zodat de goede kant van de stof boven kwam. Het kruis werd weer dichtgenaaid en de bloemen werden gemaakt. De eerste bloem werd op de etui genaaid, de tweede kwam aan het lintje wat aan het schaartje gedaan werd. Een drukknoopje houd lintje en etui op de plaats, zodat het schaartje niet kwijt kan raken. Ik heb het schaartje gebruikt, wat de leden van het Quiltersgilde onlangs bij het blad kregen toegestuurd. Ik had alleen moeite met het festonneren van de 2 lagen stof met vulling ertussen, na een paar pogingen besloot ik dat het sneller en beter ging als ik het met de naaimachine deed, zo geschiedde, nu hoef ik alleen nog met een edding stift langs de vulling te gaan, want deze is nog te zien.
P1040038.JPG
Op de foto hiernaast zie je de ene rol unistoffen die ik kocht bij Asesala, kijk voor het adres van het webwinkeltje naar het bericht van gisteren. Ik heb al een idee wat er met deze stoffen gedaan gaat worden, want ik heb nog oude blokken liggen die lang geleden gemaakt zijn en die ik waarschijnlijk niet meer ga gebruiken als ze blijven zoals ze zijn. Dus ze worden versneden met deze stoffer ertussen.
P1040040.JPG
In de rol, hieronder op de foto, zijn de kleuren wat donkerder, prima rollen voor het volgende project. Op het blog van Shirley, http://zipjezopje.weblog.nl staat een uitgebreid verslag van de dag.

5 opmerkingen:

Ineke zei

Op de OEQC in Veldhoven vorig jaar heb ik ook Afrikaanse stoffen gekocht, maar ze liggen er nog steeds. Volgens mij hadden ze toen geen uni stoffen, jammer. Mooie kleuren, komen zeker van pas.

Hannie de Beer zei

Prachtige kleuren die unistoffen!Passend bij de blokken die je al had?
Leuk ook het schaaretuitje met de blommetjes!

Shirley zei

Echt prachtig he, die stoffen, ik heb er mee in mijn handen gestaan.

Anoniem zei

Hallo Aad, hoe heb je die blaadjes vorm erin gekregen? groetjes els

jacq zei

Vond het leuk om je op deze dag te ontmoeten, vind je quilt met stoelen geweldig!