woensdag 1 februari 2012

Verslijt me niet voor gek!

Onder mijn bureau ligt een plastic tasje met een project waar ik jaren geleden eens mee bezig ben geweest. Af en toe kijk ik er eens in en denk aan wat ik er mee zou gaan doen. Destijds had ik plannen om blokken te gaan maken van 2 bruinen per blok, 4 x 4 blokjes groot, nu is bruin niet echt een favoriete kleur van mij, maar van de bruine stoffen had ik het meest, de bak kon amper dicht. Vandaag moest het maar eens opgepakt worden,
P1040047.JPG
in de zak zat deze top in wording, 16 blokken aan elkaar en nog 3 losse blokken + de stofjes die ik ervoor wilde gebruiken. Mijn smaak is door de jaren verandert en ik hou hier niet meer van, mij te traditioneel. Dus het mes erin! Ik volg het blog http://andthenwesetitonfire.blogspot.com waar Rayna berichten post over het versnijden van oude blokken, die anders liggen te verstoffen en nooit meer gebruikt gaan worden. Al een paar dagen zit ik er verlekkerd naar te kijken en elke morgen kijk ik naar het tasje wat onder mijn bureau ligt te wachten om er iets mee te gaan doen. Gisteren was de grote dag, alle resten van het tweeluik lagen nog op een hoopje in de woonkamer, daar zijn reepjes van gesneden. Uiteindelijk is het een hele stapel geworden. In mijn zakken met restjes zaten ook nog strips van vorige projecten in allerlei kleuren, zouden die dat saaie bruin op kunnen peppen. Bruin associeer ik met eikenhouten meubelen,
P1040049.JPG
waar ik in mijn jeugd altijd tussen geleefd heb, het was en is de smaak van mijn ouders, maar nooit van mij geweest. Het verrassende is dat mijn benedenbuurman van nog geen 30 jaar oud zijn huis heeft ingericht met donkerbruine meubelen en de muren zijn ecru van kleur. De tijd herhaald zich, het schijnt nu weer modern te zijn. De foto hiernaast is het resultaat van het versnijden van maar 2 blokken en het is net of de restjes jongen, het wordt steeds meer. De lap met de 16 blokken moeten nog uit elkaar worden getornd, een leuk klusje bij de tv. Daarna maar stofzuigen! Voor wie geïnteresseerd is in het blog van Rayna, http://studio78.blogspot.com, veel plezier ermee en ga eens zoeken naar oude blokken waar je toch niets meer mee doet en geef ze een nieuw verfrissend leven.

12 opmerkingen:

ina zei

leuk Aart, ik zeg het ook altijd, vind je het niet meer leuk, hup het mes erin, zo heb ik vaak de mooiste quilts gemaakt.

marjolijn zei

Tot nu toe heb ik de "verloren" blokken geschonken aan de droomdekentjes, maar dit is natuurlijk ook een leuk idee. Je herkent het bruin niet meer en vormt zo een mooi en spannend geheel.
gr. Marjolijn

Liesbeth Wessels zei

Goed zo, opruimen in je kast is opruimen in je mind. Dat geeft weer ruimte. groeten van liesbeth

joke zei

Het wordt in ieder geval een stuk vrolijker zo. Misschien moet ik het met collages ook een proberen ;-)

janneke zei

Ik hou ook zeker niet van eikenhout.
Toch vind ik je originele blokken op de foto er wel spannend uit zien!
Maar het kan natuurlijk ook een verkeerd beeld geven doordat het een foto is.

Marion zei

Ik had al gedacht dat je het op deze manier zou gaan doen, ik volg het blog namelijk ook.

Hannie de Beer zei

Een prima idee. Ziet er al heel wat moderner uit! Hier ligt ook nog het een ander in de kast. Soms geef ik het weg, maar dit ga ik ook eens proberen!

Shirley zei

Niet te geloven he, de voorplantingsdrift van al die restjes, maar het komt mooi samen met de bruine blokken, die konden wel wat kleur gebruiken!

Rayna zei

What a difference! This redone block is super and I hope you have fun with the rest of them. I love brown, but not in a quilt:-).
Thanks for your nice post!
Rayna

Quilter Beth zei

Isn't it interesting how our tastes change as we age? You certainly have made your blocks more interesting. I am really liking your results. Thanks for visiting And Then We Set It On Fire. (Quilter Beth)

Anoniem zei

Wat een verschil! Wow!

Quilt or Dye zei

You are doing marvelous things with your old blocks. I enjoy checking in!