donderdag 23 februari 2012

Zou het nu al beginnen?

Afgelopen maandag meldde ik dat er dinsdag een quiltbee bij mij thuis was, alles stond klaar, het huis was schoon, maar er verscheen niemand. Eén telefoontje was genoeg om te weten te komen dat het gisteren was. Binnenkort overschrijd ik een grens in leeftijd, zou het nu dan beginnen? Het zal wel loslopen, gewoon een kwestie van verkeerd opschrijven in de agenda.
P1040086.JPG
Voordeel van zo’n vergissing is wel dat je dan een hele dag voor je hebt zonder verantwoordelijkheden. Eerst de was maar gestreken die nog stond te wachten om verwerkt te worden. Dat gebeurt zelden! Daarna lag de hele middag voor me om samen met mijn tweede partner, mijn Bernie, de dag te besteden. Deel 1 van het tweeluik doorquilten stond op het programma, dit is aardig gelukt. Gistermorgen heb ik al heel vroeg het laatste stukje afgemaakt. Ik moet alleen de draadjes nog afknippen die over de horizontale strips lopen. Toen de bee-leden er waren heb ik me bezig gehouden met het natje en het droogje. Thea begon heel goed met het droogje, ze had een rol beschuit bij zich en blauwe muisjes om te vieren dat haar kleinzoon Twan op 4 Februari is geboren, we hebben ze gegeten op Twan’s gezondheid. Ondertussen ben ik bezig geweest met vlechten, want ik wil nog wat wolletjes kwijt op mijn tweeluik. De vraag is alleen
P1040088.JPG
met welke wolletjes en kleuren er gevlochten moet worden. Er zijn nu twee varianten gevlochten, het zou best kunnen dat ze allebei op de 2 delen verwerkt gaan worden, de ene kleurcombinatie op het ene deel en de andere kleurcombinatie op de andere.
De volgende vraag die zich aandient is hoe zet ik de vlechten op de ondergrond vast, het kan met de hand en het kan machinaal. Eerst maar eens een vlecht op de twee manieren vastzetten op  een proeflap.

4 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Welnee Aart!Ik heb dat mijn hele leven al....;)

Joke Hardenbol zei

Misschien dat de leeftijd meespeelt,maar net als Marie Jette heb ik het mijn hele leven al. Ik maak ook rustig 2 afspraken op 1 dag en onthoud de ene dan als "volgende week woensdag" en de andere als "woensdag met de datum" en heb er geen erg in dat dat dus dezelfde dag is.Dus het valt bij jou nog alles mee.

Ineke zei

Gewoon menselijk!

conny's quilts en creaties zei

Haha bijna 50 soms?! Geeft niks hoor, zo had je onverwacht een hele middag over om mooie dingen te maken.