vrijdag 24 februari 2012

Dag vol van kleur.

Gistermorgen stond ik voor 10.00 uur op de stoep van het MMKA, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, voor de workshop ter gelegenheid van de tentoonstelling van Vlisco stoffen. De workshop werd gegeven door Mien Boerekamp.
P1040090.JPG
Eerst kregen we een rondleiding over de tentoonstelling, er waren stukken uit het archief van Vlisco te zien, mooie ontwerpen. Daarna een koffie moment, in mijn geval met een heerlijk stuk appelgebak. Daarna gingen we naar boven naar het auditorium. Daar stak Mien gelijk van wal met het laten zien van haar eigen quilts en die van anderen die ze mee had genomen. Ook deelde ze patronen uit en per patroon een pakketje stof. Omdat het auditorium niet echt geschikt is om tafels kwijt te kunnen kwam er van zelf werken niet zoveel. We mochten eerst 5 stoffen uitzoeken die netjes gesneden en gevouwen klaar lag voor ons, later mochten we er nog twee pakken.
P1040094.JPG
Doordat deze stoffen vol kleur zitten zijn ze altijd met elkaar te combineren, als je ze met andere stoffen wilt combineren gaat dat het best met effen gekleurde stoffen Mien vertelde ook dat het in het begin voor haar moeilijk was om door een mooie print heen te snijden, maar na de eerste keer merkte ze dat het de beste manier was om de stoffen te gebruiken. Op de bovenste foto toont Mien
P1040092.JPG
P1040092.JPG
een quilt van Annie van de Rijt. Op de foto hieronder is te zien dat een compositie met al de stroken stof altijd een vrolijk beeld zal geven. Dank je wel Mien voor deze workshop! Je vertelde gisteren dat je mijn blog bezoekt, daarom bedank ik je vanaf deze plaats. Het is altijd leuk om iemand aan het woord te zien, die geniet van de stof en haar werk. Om 13.30 uur was de workshop afgelopen en had Mien nog even een adempauze voor de middag ploeg van nog eens 20 mensen het auditorium binnen zouden lopen. Eigenlijk was de workshop voor de middag gepland, maar door grote belangstelling was de morgen ingelast. Voor nog meer over deze workshop, kijk dan op het blog van Janneke, http://acastelle.blogspot.com en op het blog http://decreatieveduizendpoot.wordpress.com/.

15 opmerkingen:

janneke zei

Je hebt gelijk Aart, voor ons is het heerlijk dat de stofjes nog niet gebruikt zijn.
Wat was het heerlijk, hé, al die kleuren en patronen.

sylvia zei

Mooie stoffen, he?! Maar het lijkt me niet makkelijk om er een quilt van te maken!Of gebruik je eenvoudige patronen omdat de stof het werk doet??
X

sylvia zei

oh, je had de Mandela-quilt mee,las ik op het 'duizendpootblog"!
Leuk!!!

vilterietje zei

wat een bijzondere stoffen:)

Liesbeth Wessels zei

Lucky You, die prachtige stoffen in jouw handen te mogen hebben. Ben benieuwd wat je er mee gaat doen. groeten van liesbeth

Anoniem zei

Leuk dat je er gisteren bij was Aart.
Wat waren we moe aan het eind van de dag na 2 rondes workshop 'gedraaid' te hebben.Maar wat vond ik het leuk om te doen.
Groetjes Mien B.

Anoniem zei

Aart even kleine correctie :op de eerste foto laat ik een quilt zien niet door mij gemaakt maar door Annie v.d.Rijt(een van de assistentes).
Gr.Mien B.

Hannie de Beer zei

Wat een leuke kleurrijke dag was dit!
Net als jij vind ik de aussie quilt het mooiste.Ook heb ik de blog van Janneke en de andere dame bekeken,ook een explosie van kleur!En inderdaad met effen stoffen erbij bereik je een mooi resultaat. Zelf gebruikte ik altijd zwarte erbij Jaren geleden kreeg ik een grote tas met stalen Inmiddels is de laatste van 7 quilts bijna klaar. Ook een patroon van Mien . Ik heb enkele jaren bij Iet van de Vrande verschillende cursussen gevolgd, en Mien was haar rechter en linkerhand!
En je Mandela quilt oogstte natuurlijk veel bewondering, die hij ook verdient!

Quiltjip zei

De aankondiging van deze tentoonstelling kwam ik op jouw blog tegen. Ik heb me meteen aangemeld voor de workshop, met mijn vriendin. We hebben 's middags ook echt genoten! Een gouden tip dus, bedankt!

klazien zei

Aart, O000 wat ben ik nu ontzettend jaloerssss!!!
Was ik dichterbij geweest dan had ik er ook gezeten..die stoffen (en die quilt) zóóó mooi.

Anoniem zei

Hou de site van het MMKA in de gaten.Er komt waarschijnlijk nog een workshop op 29 maart.
Mien B.

Marijke zei

Zoooo jaloers! Waarom doen ze die workshops alleen op donderdag?
Ik denk erover om op zo 4 maart naar de tentoonstelling te gaan.
Zijn er ook winkels open dan?
Of hebben jullie tips voor nog iets te doen in Arnhem dan.

Anoniem zei

Hoi Aart

Wat een leuke blog heb je ook, ik voeg hem meteen toe aan mijn lijstje.

Ik heb gistermiddag de eerste stroken op een vierkant gestikt. Nog niet zo heel veel er mee gedaan dus, maar ja, ik moest na mijn hh-taken ook nog even een huis bouwen.
Deze week zal er van quilten niet zo heel veel komen, ben ik bang, want als je mijn agenda ziet.... maar wie weet, stiekum, even tussendoor....

groetjes
Jenny

christina zei

Van al die kleurenpracht wordt een mens weer helemaal vrolijk.

Dea zei

Wat een mooie stofjes.