maandag 20 februari 2012

Wijs me maar terecht.

Op het blogbericht van afgelopen dinsdag kreeg ik een reactie van Sylvia, ze schreef
je kunt toch ook met transport en voetje-breed doorstikken??
geeft ook een mooie strakke vlakvulling!
http://www.inekevanunen-wingelaar.nl/
Nieuwsgierig ben ik eens gaan kijken op de website van Ineke van Unen en ik begreep gelijk wat Sylvia mij wilde zeggen. Ik hoop dat je hier meer tevreden over bent Syl, ik in ieder geval wel.
P1040081.JPG
Het heeft me gisteren een groot deel van de dag gekost maar het resultaat zorgt ervoor dat je met plezier werkt. De afgelopen dagen heb ik wel nodig gehad om te bepalen hoe ik het zou gaan doen. Doordat er in de ondergrond veel kleuren zitten heb ik het doorgequilt met alle kleuren die er in de stof zitten. Voor een ‘rustig’ beeld heb ik steeds 6stiklijnen in dezelfde kleur gebruikt. Het gevolg is wel dat je steeds moet wisselen van spoel en garen. De linkerkant van dit 2e deel van het tweeluik ga ik
P1040082.JPG
in verticale stiklijnen doen, ook steeds 6 lijnen in dezelfde kleur. Het begin daarvan is het moeilijkst want het moet wel recht worden, daarom ga ik er een strip schilderstape op plakken, het is wel tape wat snel los te halen is en geen plaksel achterlaat. Door de tape kan ik netjes langs de rand van de tape stikken en na die ene stiklijn kan het tape verwijderd worden. De consequentie is nu wel dat ik de horizontale lijnen in deel 1 uit ga halen, dat wordt weer een gezellig dagje met mijn seemripper. Dat zou dinsdag weleens kunnen zijn, dan is de bee van de Arnhemse groep bij mij. tussen het koffiezetten, –drinken, lunch verzorgen enz. kan ik toch een heel eind komen. Dank je wel Syl voor je reactie de afgelopen week, ik heb er behoorlijk veel aan gehad!
Afgelopen week is er door Blogger gewerkt aan de blogs en daarna verscheen een heel vervelende woordverificatie, ik heb er een aantal reacties over gehad, jullie hadden gelijk! Het probleem heb ik doorgesluisd naar mijn eigen ICT-er, die heeft geprobeerd het uit te zetten, dat lukte niet. Toen is hij naar het oude interface gegaan, heeft daar de woordverificatie uitgezet en is weer naar het huidige interface gegaan en zie de woordverificatie is verdwenen. Als je ook met dit probleem te kampen hebt dan heb je hier de oplossing. Mijn eigen ICT-er is hier al voor bedankt!

5 opmerkingen:

sylvia zei

hoi hoi, het was geen terechtwijzen, hoor.......;)
ik heb een cursus bij Ineke gedaan en ook mijn artquilt zo doorgestikt! Eigenlijk maakt zij al haar quilts op deze manier! Maar zij stikt voetjebreed ook cirkels en soms overlappen stukken stiksels elkaar waardoor je een soort raster krijgt! En ze meandert ook vrij, om bepaalde dessins in stoffen te accentueren!
Boeiend, maar ik heb het toch maar bij één gehouden.....;)
liefs, Syl

marjolijn zei

Die rechte lijnen worden het mooiste als je ook je boventransport gebruikt. Ik vind die lijnen ook een mooi resultaat geven. Heb ik laatst ook gebruikt, bijvoorbeeld bij de quilt Een gebruikte jas. Bij jouw quilt past dit ook heel goed. En die extra verificatie heb ik ook uitgezet. Wat een rotding!
gr. marjolijn

Hannie de Beer zei

Net als Marjolijn ben ik van menining dat met boventransport alles nog strakker en gemakkelijker gaat! Mooi is het geworden!

sylvia zei

helemaal gelijk hebben de andere dames, ik gebruikte ook het boventransport erbij..........X

Dea zei

Em dan is er ook nog een ding dat in de achterkant van je voetje kunt vastzetten. Het een soort geleider waardoor je steeds dezelfde afstand tussen je quiltlijnen kunt houden. O, ik leg het niet erg duidelijk uit maar ik kan niet op de naam komen! Ik ga het zo even opzoeken.