zondag 5 februari 2012

Ken je de mop…..

……van de quilter die naar Vijfhuizen ging. Dan horen jullie NEE te zeggen en dan kan ik weer zeggen DIE GING NIET! Maar de mop was dat die wel ging, maar hij strandde op Amsterdam CS, omdat de treinen naar Schiphol niet meer reden. Ja, wat doe je dan, je kan het oplossen met bussen, maar ik heb eens goed nagedacht en besloten dat het slimmer was om rechtsomkeer naar huis te gaan, want hoe de treinenloop de rest van de dag zou worden is ook onbekend. Het NS personeel baalde er zichtbaar en soms hoorbaar van. Onderweg heb ik me reuze vermaakt, na de problemen van vrijdag wilden mensen best praten, ik maakte nog een grap dat ik niet wist of ik ‘s nachts in mijn eigen bed zou slapen of op een luchtmatras op de luchthaven. Maar goed, ik ben thuis gekomen en na een opwarmend kopje koffie achter de naaimachine gekropen. Met de verflappen ging het ook niet zo goed, ik had al vermeld in het vorige bericht dat het rare sneeuw was,
P1040054.JPG
het pakte niet, je kon er geen bal van maken. De emmertjes stonden in mijn ligbad en nadat de sneeuw gesmolten was, waren de lapjes die onder de bloempotten zaten zelfs nog droog. Ik heb er gistermorgen nog een emmer met sneeuw op geschept, toen ik thuis kwam van mijn ‘treinritje’ was dat bij 1 lap nog niet gebeurt. Ik heb er toen maar gewoon wat koud water op laten lopen, op de manier waarop mijn moeder tijdens vakanties koffie zette. Steeds een klein scheutje water er over heen. Ik denk dat die lap hier aan de voorkant hangt. Ik laat ze vriesdrogen, voor ik ze ga strijken, dus wanneer deze lappen in de kast liggen kan ik nog niet zeggen. Terwijl ik dit bericht schrijf, zaterdagmiddag 16.00 uur, hoor ik op het nieuws dat het een chaos is op Utrecht CS, wat ben ik blij dat ik rechtsomkeer naar huis ben gegaan. Jammer, ik had zoveel mensen willen ontmoeten en nieuw materiaal willen kopen. Volgend jaar beter!!!

12 opmerkingen:

ina zei

je kan in de herhaling naar Zwolle. :-) Ook leuk!

joke zei

Ik dacht al dat ik te weinig sneeuw in de potten had gedaan, mijn 'leklapjes' waren ook nog droog. Zelfs na nog een portie sneeuw was het niet veel. Erg 'droge' sneeuw ;-)

marjolijn zei

Jammer, want daardoor heb ik je dus gemist gisteren! Maar verstandig was het wel. Een vriendin van mij was gestrand op Amsterdam Zuid en heeft een taxi genomen naar de expo. Toen ze naar huis wilde reden er dus geen treinen meer. Gelukkig had ze toen gedeeltelijk nog een lift.
Maar de meest interessante stands staan volgens mij ook in Zwolle. Dat is goed te doen voor je.
gr. Marjolijn

vilterietje zei

heel verstandig: de treinreis, het water en het vriesdrogen.
Typisch toch, dat als we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, we heel graag met elkaar de ellende willen delen en lekker met elkaar kletsen in de trein:)

Liesbeth Wessels zei

Jammer, maar je had gelijk om terug te gaan. Jammer ook van het sneeuwverven, groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Jammer Aart, maar begrijpelijk! Ik heb er Vrijdag 6 uur over gedaan om terug te komen, wat normaal in een kleine 3 uur kan! Via Den Haag is het me toch gelukt.
Jammer van het sneeuwverven maar het was ook rare sneeuw! Volgende keer beter?
Hier staan de lapjes nu gewoon in zakjes op de verwarming!

christina zei

ze zijn in ieder geval prachtig van kleur

Webredactie zei

Wat ben je toch een heerlijk onverbeterlijke optimist, ik denk dat je mede-passagiers wel blij waren dat jij er ook bij was. Succes met je sneeuwlappen, ik stamp inderdaad de sneeuw aan en vul ze tot bovenaan.

Anoniem zei

Ken je die mop van vier vrouwen die naar Vijfhuizen gingen, nee he, die kwamen er niet.
"Onze auto" gaf problemen en we zijn toen in de Beemster beland.
Wij zijn opgehaald om weer huiswaarts te gaan.
Gedeelde smart is halve smart.
Nu gaan we naar Zwolle.
En dat vinden we toch "Errug!"
Groetjes Ellen W.

Shirley zei

Jammer toch, maar gelukkig krijg je een herkansing met Zwolle, even kijken wanneer dat is. Ben benieuwd hoe het sneeuwverven bij mijn moeder is afgelopen, wordt vervolgd.

janneke zei

Heerlijk om te lezen dat jouw sneeuww zo raar was. Ik dacht al dat ik iets niet goed had gedaan. De helft was nog droog na het smelten.
Mijn lapjes hebben bijna geen kleur. Zal vandaag op de blog plaatsen.

Sonja Thalen zei

Tja je kunt niet alles hebben, maar goed dat er blogs zijn kun je toch nog een beetje mee genieten, wat een ander beleefd heeft. En bedankt voor je felicitatie.