vrijdag 10 februari 2012

Vlisco!

Vanaf eergisteren was er een kleurboek te koop aan de balie van het MMKA te Arnhem, bij de Art-Quilt groep Oost had ik al gevraagd of er belangstelling was voor dit kleurboek
P1040070.JPG
en dat was er. ‘s Avonds dacht ik er ineens aan, vergeten! Vanmorgen heb ik er even binnengelopen en heb er één voor mijzelf gekocht en drie die besteld waren. Ze hebben een mooie maat, A3, er zitten 8 kleurplaten in. De kleurplaten zijn gedrukt met indigo, zoals ook de stoffen. Erg handig zijn de 2 klemmetjes, want dit boek is losbladig, handig met kopiëren. Op deze manier zijn kopieën in te kleuren met transferverf en te strijken op synthetische stoffen. Er is behoorlijk belangstelling voor de workshop op 23 Februari a.s. ik ben al gebeld of ik ook in de ochtend zou kunnen. In het museum is de Vlisco stof ook te koop, de afmeting 6 Yards, net als de naam van de tentoonstelling, alleen het is 6 Yards van 1 dessin. Gistermorgen zag ik ook een boekwerk, uiterst interessant met vele dessins en verhalen, kosten 149 euro, hier moet ik nog een paar nachtjes over slapen, het boek heeft wel een groot aaibaarheidsfactor, de drukker heeft geprobeerd om het gevoel van het papier overeen te laten komen met het gevoel dat de stof geeft, zelfs het papier ruikt als de stof.
P1040072.JPG
Hiernaast een preview van 2 kleurplaten, ik ben zelf dol van de rechtse, die danst voor je ogen!

12 opmerkingen:

janneke zei

Dat ziet er goed uit Aart. Gelukkig heb je ook een voor mij.
Ik verheug me op de workshop!
Voor wie ook nog wil gaan, wel reserveren.

Marrie-jette zei

Die golfjes spreken mij juist niet zo aan maar die andere.....(Beetje verliefd)

Geckoboxes zei

Wat leuk dat je hier naar toe gaat! Ik vind de stoffen van flisco geweldig en heb gelukkig een hele stapel hier liggen. het project moet zch nog komen...

Ineke zei

Dit wordt vast weer een heel leuk projekt, zie het al helemaal voor me.

Hannie de Beer zei

Een geweldig project met workshop wordt dit! Binnenkort ga ik naar de TT en hoop dan het kleurboek nog te kunnen kopen?
De foto's uit het dure boek zien er prachtig uit . Ik heb vorige week een klein boekje gekocht met de geschiedenis van het bedrijf. Ook erg leuk.
Succes en veel plezier met dit project!

Ineke zei

Aart, het boek Fusing Fabric is ook te bestellen bij The Book Depository.com.uk Het kost € 13,40 en gratis verz. kosten.

ina zei

oh, dat kleurboek wil ik ook! Dus op naar Arnhem. Geweldig.

Webredactie zei

Oh wat mooi, nieuwe mogelijkheden openen zich voor je ogen, ik hoop er nog naar toe te gaan maar ben blij dat je een kleurboek hebt veiliggesteld voor mij ;-).

Dea zei

O, dat kleurboek is prachtig!

Marjolein Ztm zei

Hallo Aart,

Dat ziet er geweldig uit. Mooie motieven. Ben heel erg benieuwd wat en hoe je ermee moet werken. Dus wacht vol spanning op het vervolg.
Kun je ze eigenlijk meer dan een keer gebruiken?
Ik heb ooit een workshopje gevolgd met transferverf, erg leuk, maar ben er nooit mee verder gegaan. De afdrukken liggen nog steeds te wachten op verdere verwerking.

Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

Liesbeth Wessels zei

Mooi kleurboek, Hoop zelf naar de tentoonstelling te gaan. Helaas kan ik nooit op donderdag..... Maar ik hoor het wel van jou en Janneke. groeten van liesbeth

Anoniem zei

prachtig aart!