donderdag 2 februari 2012

Ik word echt gek!!

Dit is zo leuk om te doen, dat je je er vlug in verliest. Je blijft snijden, naaien en strijken.
P1040051.JPG
Je begint met een blok, je snijdt het in vier of vijf stukken en naait er verschillende gekleurde stroken stof tussen, het leuke is om er ook stoffen met grote prints tussen te gebruiken en het moet vooral niet ‘leuk’ kleuren. Aan de linkerkant op de foto heb ik eerst een strook tussen 2 stukken van het blok genaaid. Daarna zijn er 3 doorsnedes gemaakt, waar ook weer strips tussen zijn genaaid. Het is elke keer weer kijken wat er moet gebeuren, dat maakt ook dat je maar door blijft gaan. Uiteindelijk is dit blok horizontaal weer doorsneden
P1040052.JPG
zodat er een rand gemaakt kon worden rond het blok wat ik gisteren liet zien. Ik vond nog een cirkel, die ik op de ondergrond heb vastgezet. Ik heb er nog ergens nog een paar, die worden ook op deze ondergrond vastgezet. Zo komen er toch nog ronde vormen voor tussen de rechte en schuine lijnen. Ik kom in mijn voorraad stoffen tegen die anderen mij toegeschoven hebben, soms wordt er een zakje met restjes mijn richting uit gegooid op een bee, nu kunnen ze mooi gebruikt worden.
P1040053.JPG
Ook is het een goed idee om er ergens een rustpunt in te creëren, daarom zijn er af en toe grotere gekleurde stukken tussen gezet. Toen het tijd geworden was dat er gekookt moest worden was dit het resultaat (hiernaast). Nu ik er al wat langer naar gekeken heb, heb ik besloten dat dit de grootte blijft. Ik kan wel verder gaan, maar wanneer stop je dan. Er komen nog wel een paar van dit soort tops bij, die ik eventueel zou kunnen verkopen. Eerst deze top maar eens gaan quilten en bewerken met andere materialen. Wordt dus vervolgd!

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Dit wordt echt leuk! Wordt een mooi werkstuk! Het lijkt een beetje op de mile a minute,met een bak restjes en strips heb ik zo enkele quilts gemaakt voor een goed doel! Nu staat er nog een kastje vol met strips en restjes. Het begint te kriebelen, maar eerst de TT in Vijfhuizen. Morgen zit ik er voor een demo Fibermail!

Elizabeth zei

wat een leuke blog. en mooie "lapjes"
hartelijke groeten van mij. Elizabeth.

Rayna zei

This makes me smile - it is getting better and better! So glad you are having fun with it. I can't wait to see it when you have finished giving this quilt a "facelift."
Rayna

christina zei

lekker fleurig

Marrie-jette zei

Je laat je toch niet gek maken door deze te gekke blokken?

Quilting Moesje zei

Ziet er ook echt "te gek " uit ...
leuk zo'n werkje om je in te verliezen !(middenstuk vind ik net of je een doorkijkje hebt tussen bijvoorbeeld riet .... bomen ... mooi hoor !)
Net schilderen ... zoals je het beschrijft ...
(hoop ook nog naar Vijhuizen te kunnen morgen ... )
Fijn eh ... vooral gek :o) weekend !

Simone