dinsdag 21 februari 2012

Verder!

Gisteren schreef ik nog dat ik vandaag het foute naaiwerk wel uit zou kunnen gaan halen, nee dus, dat is al gedaan. Tijdens het schaatsen in Rusland, gisteren op tv, heb ik dat zitten doen. Op de rechte stukken waren de steken vrij groot, dan gaat een tornmesje ( eindelijk het Nederlandse woord gevonden ) lekker snel. Ik torn aan de achterkant
P1040083.JPG
, daar kan ik de steken het beste zien, om de paar steken haal ik de draad door, zodat ik later aan de voorkant alles los kan halen. In de bochten zijn de steekjes kleiner, daar blijft het garen in zitten. toen alles klaar was kon de quilttop uitgeklopt worden, zodat het kleine stukjes geel garen sneeuwde. Nog niet alles was uit de top, maar daar heb ik een oplossing voor. Kleine stukjes schilderstape plakken op de stof en er dan in één beweging aftrekken, lijkt op ontharen maar dan zonder was!
Ik moest gisteren weer eens even goed door het huis met stofdoek, stofzuiger en natte dweil, maar het is toch zonde om tijdens de lunch niets te zitten doen, dan alleen met je kaken heen en weer te gaan. Oplossing: lunch meenemen naar de naaimachine. Toen de boterhammen op waren was het stuk waar ik mee bezig was nog niet klaar, maar zolang mijn beker met karnemelk niet leeg is, zit ik eigenlijk nog te lunchen, niet waar!
P1040084.JPG
Na gedane huishoudelijke zaken kon ik weer verder. Deel 1 is kleiner dan deel 2, dus sneller klaar en ik hoefde nu niet steeds spoelen met verschillende kleuren garen te wisselen en dito garenklossen, dat scheelde ook in de tijd. Op de bovenste foto kun je zien dat het linker gedeelte nu veel mooier is, veel strakker, maar nu ben ik ontevreden over de rechterkant, dus het tornmesje moet weer werken. In de beide delen heb ik het horizontale naaiwerk aan de buitenkanten zitten, dat wil zeggen in deel 1 ( links ) zit het aan de linkerkant en bij deel 2 aan de rechterkant. Het verticale naaiwerk komt bij deel 1 aan de rechterkant en bij deel 2 aan de linkerkant, deze kanten komen straks, op afstand, naast elkaar te hangen. Ik ben al begonnen aan het
P1040085.JPG
verticale naaiwerk bij deel 2, maar dan wil ik ook rechte lijnen van boven naar beneden. De eerste naailijn heb ik netjes langs schilderstape gedaan, de volgende naailijn naai ik door naar de punt van het naaivoetje te kijken, wat ik over de eerste naailijn laat lopen. Ik weet in ieder geval wat ik vandaag kan gaan doen als de meisjes van de Bee Arnhem er zijn!

7 opmerkingen:

Webredactie zei

Mooi die strakke lijnen Aart, past goed bij het ontwerp!

marjolijn zei

Vooral het groene (dus linker) gedeelte vind ik heel mooi. De rechterkant vind ik nog steeds erg druk, maar ja, dat is smaak. Die strakke lijnen zijn geweldig op dit ontwerp.
gr. Marjolijn

sylvia zei

Top!!

Marie-Anne-José zei

Wat prachtig, vooral de groene. Ik hou wel van die felle kleurtjes. Mooie stijl. Groetjes Marianne

Hannie de Beer zei

Het ziet er nu super uit Aart! prachtig gequilt.

Je bent net zo erg als ik,altijd een werkje onderhanden! Met lunchen zoek ik altijd wel iets op. Bij de de computer drink ik mijn koffie. tijdens het eten koken speld ik wat, enz.

Ineke zei

Wat herken ik dat, vooral geen 5 minuten "niksen'. De rechte lijnen passen goed bij het drukke ontwerp.

conny's quilts en creaties zei

Prachtig Aart!