woensdag 18 april 2012

Er gebeurt van alles.

Er gebeurt echt van alles, verstand en emotie, geluk en verdriet, kortom het menselijk leven in een notendop. Ten eerste
IMG_1225.JPG
was er eergisteren de eerste regiodag van het quiltersgilde regio west-Gelderland in Bennekom. Hierin hebben we afscheid genomen van Carolyn Hamaker die vanaf het begin regiovertegenwoordigster is geweest van deze regio, zij staat links op de foto naast mij, het was de 25e regiodag, dus reken maar uit. Mieke Gootjes is later regiovertegenwoordigster geworden, maar ook vele jaren in functie geweest. Naast Mieke staat Jacqueline Arts mijn mede regiovertegenwoordigster. Voor de één dus een nieuwe start, voor de ander een afscheid. Het was een gezellige dag met bijna 90 bezoekers. De workshop hebben jullie maandag kunnen lezen, daar vandaag niets over, ik ben ook moe, maar dat heeft een andere reden. Henk en ik hebben nu te maken met een ander afscheid, die veel emoties met zich meebrengt. Afgelopen donderdag avond kregen we telefoon van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam met de mededeling dat zijn moeder ‘s middags was binnengebracht. Ze was gevallen op straat, gelukkig op straat, want als ze in huis gevallen was weet ik niet of ze hulp had gekregen. Er werd een hersenbloeding geconstateerd, waardoor ze rechts verlamd raakte. Er is veel contact geweest met het ziekenhuis, gelukkig zijn we met het honoreren van de wilsbeschikking die Henk zijn moeder had liggen. Afgelopen zaterdag zijn wij op bezoek geweest en vonden een klein hoopje mens in een groot bed, knokkend om in leven te blijven, maar ‘s zondags bleek dat ze die strijd zou gaan verliezen. Ondanks dat er een wilsbeschikking is, is het toch moeilijk om dan een beslissing te nemen om morfine in te gaan zetten om de pijn tegen te gaan, je weet dan dat het einde nader is. In de loop van de zondagmiddag kwam het telefoontje dat moeder was overleden, 85 jaar oud. Verstandelijk geredeneerd is dit een respectabele leeftijd, maar emotioneel wil je haar nog lang niet kwijt. Op dat soort momenten loopt alles door elkaar heen. En dan kwam maandag ook nog de regiodag, ik kon niet afzeggen en wilde dat ook niet, ik heb me er doorheen geslagen en er waren momenten dat de problemen thuis even uit mijn hoofd waren. Gisteren ben ik heen en weer naar Amsterdam gereisd om papieren te gaan zoeken die nodig zijn, kleding op te zoeken die moeder aan krijgt, die moesten bij de begrafenisondernemer bezorgd worden en als laatste zijn de bloemen besteld.Ik hikte er wel tegenaan om het huis te betreden en in de spullen te gaan zoeken, maar het moest. Je vindt wel spullen die de tranen laten vloeien, dat hoort erbij en het is ook goed. Vrolijke voorjaarsbloemen worden het, die net zo uitbundig verwerkt gaan worden als het leven is. Moeder hield van kleurige bloemen, die krijgt ze nu ook. Nu begrijpen jullie meteen waarom ik moe ben en waarom er gistermorgen geen bericht was over de regiodag. Nadat dit bericht is geschreven komt er hopelijk een rustige avond, we nemen straks een borrel om vannacht lekker te kunnen slapen.

19 opmerkingen:

Supergoof zei

Heel veel sterkte voor jullie beiden de komende tijd, bij het Missen van zo'n dierbare lieve Schat.

dini zweegers zei

gecondoleerd en ikwens jullie veel sterkte toe!!!

Joke Hardenbol zei

Heel veel sterkte voor jou en Henk de komende tijd.

Tilly zei

Sterkte toegewenst voor jullie beiden.

marjolijn zei

Heel veel sterkte de komende tijd. Zo'n verlies heeft wel even tijd nodig om een plekje te krijgen.
gr. Marjolijn

sylvia zei

Lieve Aart en Henk,ik wens jullie heel veel sterkte de komende dagen!
liefs, Syl

ina zei

nogmaals gecondoleerd Aart, veel sterkte.

Hannie de Beer zei

Ook van mij heel veel sterkte voor jullie beiden! Een verlies hoe dan ook is altijd verdrietig,en heeft tijd nodig om te verwerken.
gr. Hannie

Ineke zei

Gecondoleerd Aart en Henk. Veel sterkte.

Marjolein Ztm zei

Lieve Aart en Henk,

Afscheid nemen van een dierbare is een emotioneel gebeuren. En het komt altijd te vroeg. Ik wens jullie dan ook heel veel sterkte de komende tijd.

Veel liefs van Marjolein uit Zoetermeer

Klaske zei

Sterkte, Aart en Henk!

Anita A zei

Hallo Aart en Henk,
Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd,
lieve groet,

Webredactie zei

Ze heeft veel voor jullie betekend, en jullie hebben veel voor haar betekend. Hoe mooi is dat. Alle goeds gewenst in deze moeilijke dagen.

Elly Wijnen zei

Gecondoleerd Aart en Henk, afscheid nemen is altijd moeilijk, ik wens jullie veel sterkte.
Elly

Anoniem zei

Heel veel sterkte.

SonjaThalen zei

Beetje laat, maar gecondoleerd met het verlies van jullie (schoon)moeder.

Gert zei

Gecondoleerd met dit verlies, en veel sterkte in deze roerige periode.

Tonny zei

Hallo Aart

Ook van mij van harte gecondoleerd en sterkte samen.

Anita zei

Beste Aart en andere familie
Wat naar om zo snel en onverwachts afscheid van je moeder te moeten nemen. Heel veel sterkte met dit verlies.

Anita deR