dinsdag 3 april 2012

Ik kon het niet laten!

Daarom waar weer achter de naaimachine geklommen, strips gesneden en de strijkplank met bout geïnstalleerd.
P1040201.JPG
Eerst zijn de blokken op maat gesneden en toen twijfelde ik hoe verder te gaan. Uiteindelijk de blokken in drieën gesneden, omdat 5 blokken niet voor een evenwichtige verdeling gaan zorgen, nu zijn het 15 delen, die in 3 delen van 5 blokdelen gelegd kunnen worden. Ik had al diverse stoffen uitgezocht om tussen de blokdelen te gebruiken, die leg ik tussen blokken en loop dan weg, na een tijdje als ik terug kom kijk ik weer hoe het me bevalt. Sommige stoffen vallen dan af, anderen komen er soms bij.
P1040202.JPG
Van die stoffen zijn strips gesneden, die om de blokdelen zijn genaaid, zoals op de foto hiernaast te zien is. Ik moet deze nog op maat snijden, want ze zijn niet allemaal even groot. Per blok, die uit 3 blokdelen bestaat, is dezelfde stof genaaid, dus ik heb blokdelen met 5 verschillende stoffen erom heen. Daarna was het bedenken hoe verder te gaan, ik wil nu geen twee- of drieluik maken, maar gewoon 1 quilt. Voor dat probleem heb ik het volgende verzonnen, de 15 blokdelen zijn door elkaar gegooid en die delen worden zowel horizontaal als verticaal geplaatst. Nu het volgende onderdeel, het verbinden van de blokdelen met weer andere stoffen, want alle stoffen die ik tot strips heb gesneden zijn op gesneden. Ik heb voor de tussenruimtes grotere lappen klaar liggen, nu nog even kijken hoe ik die ga verwerken. Wordt vervolgd dus.
P1040207.JPG

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Dit ziet er zo al leuk uit! Ik ben benieuwd naar het vervolg?

Anoniem zei

Geweldige kleuren!!

Webredactie zei

Wat fijn dat jij het niet kan laten, kunnen we mooi meegenieten!

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Dit wordt wel heel erg leuk!!! Ben heel benieuwd naar het vervolg.

Dea zei

Dit ziet er al erg leuk uit. Benieuwd wat het vervolg wordt!

Sonja Snijder zei

Dag Aart,
Sinds een paar weken kijk ik zo nu en dan op je blog, met veel plezier. Wat maak je een mooie dingen, en wat ben je productief. Waar haal je de tijd vandaan ?
Ik vind het leuk om quilts te bekijken die met de machine gemaakt worden, omdat dat weer een heel ander effect geeft dan mijn handgemaakte quilts.
Ik wens je prettige en productieve paasdagen. Groet, Sonja