donderdag 26 april 2012

Soms……

krijg je ineens iets uit onverwachte hoek, vrijdag 13 April was dat het geval. We hadden die dag
P1040298.JPG
een workshop van de Art Quilt-groep Oost in Zutphen. Ik heb vorig jaar een foto gemaakt tijdens onze vakantie in Italië van een rozenprieel in een tuin die tegen de rotsen was aangelegd, aan de kust van Frankrijk. De foto heb ik gedeeld met Nienke, die er een linosnede van heeft gemaakt. Dat kostte natuurlijk heel wat uurtjes. Laatst heeft ze er afdrukken van gemaakt op geverfde stof. Ze heeft er toen gelijk 2 gemaakt, ook voor mij. Ze liggen nu al een tijdje over de rug van de stoel, zodat ik er steeds naar kan kijken en van kan genieten. Het leek mij nu een goede gelegenheid om ze hier te laten zien. Die dag kreeg ik deze 2 lappen van Nienke, haar verhaal kun je hier,http://verfvirus.blogspot.com/2012/04/vilt-en-print.html vinden. Het is erg leuk om dingen te delen met elkaar, aankomende vakantie zal ik ook weer eens iets zoeken waar ze mee aan de slag kan gaan, je versterkt elkaars creativiteit.
P1040299.JPG
Maar ik ga ook op zoek naar een leuk beeld waar ik zelf een linosnede van kan maken, want dit spreekt me zeker aan. De eerste aankopen zijn al aangeschaft. Nu alleen nog de tijd vinden. Wat tijd betreft komt er nu nog weinig uit mijn handen, de afwikkeling na het overlijden van mijn schoonmoeder kost nogal wat tijd en daarnaast ben ik me ook al aan het voorbereiden voor het aankomend weekend. Sinds de laatste jaren ‘vluchten’ we voor het muzikaal geweld wat losbarst met koninginnenacht en Koninginnedag. Ik schrijf wel vluchten, maar dat is ten dele waar, het is ook een goede gelegenheid om er even uit te gaan, dit jaar is Vlieland onze keuze, drie en een half jaar geleden was dit onze bestemming na ons huwelijk, het was toen de eerst herfstweek en nu wil ik daar het voorjaar gaan proeven. Ik hoor de toeter van de boot al af en toe in mijn oren klinken als de boot aankomt en vertrekt van het eiland. Fototoestel en schetsboek gaan zeker mee!

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtig deze afdrukken! Ik had je foto's al eens gezien en ook op de blog bij Nienke.Schitterend.
Net als jullie geven wij ook niets om de drukte van de stad tijdens Koninginnedag en Nacht,dus: Wij blijven lekker thuis ,een vriendin komt eten, gezellig kletsen en op TV de Koningin volgen.En als het lukt nog wat verven?
Veel plezier op Vlieland!

christina zei

Het is inderdaad een prachtige linosnede geworden. Wat een werk heeft ze eraan gehad he.

Dat vluchten is een mooi excuus om naar vlieland te gaan. Geniet er maar van.

Webredactie zei

En het leuke is, ik heb exact dezelfde lappen, dus zullen we een datum afspreken waarop we laten zien wat we ervan gemaakt hebben? Ik ben blij dat je er graag naar kijkt, ik ook!

Anoniem zei

Wat een leuk idee om inspiratie te delen en die linosnede is echt geweldig geworden!