dinsdag 3 januari 2012

Soms……

…….blijft er iets liggen wat nog afgemaakt moet worden, maar dan komt er weer iets anders om de hoek kijken en dan blijft het liggen. In dit geval gaat het om onze huwelijksquilt, laatst kwam ik hem tegen in een stapel met allerhande zaken. Ik had de
P1030984.JPG
quilt al op mijn bureaustoel gelegd die bij de naaimachine staat, maar als je dan achter de naaimachine kruipt om dingen te doen, dan pak je het gewoon op en legt het even weg, om het na het naaien weer op de stoel te leggen. Gisteren ben ik maar eens begonnen om het door te quilten op de naaimachine. De sterren met onze namen waren al handmatig gequilt, maar daar komt toch niets van of ze  moeten mijn benen breken, zodat ik nergens meer heen kan gaan. Wintersport is geen optie voor mij, ik vindt dat veel te koud, vandaar het idee om het machinaal door te quilten. Wij zijn nu onderhand al 3,5 jaar getrouwd, dus het wordt wel eens tijd dat het huwelijksquilt afgemaakt wordt.
P1030985.JPG
Hoe is het idee van een huwelijksquilt te gaan maken ontstaan? Dat heb ik een hele tijd geleden weleens bericht, maar dat is alweer een tijd geleden. Ik vind een receptieboek niet zo leuk, dat ligt ergens in een kast te verstoffen en hoe vaak kijk je daarin? Nooit dus! Ik had toen van Paternoplaat een raamwerk uitgesneden en dat aan één kant vast gemaakt aan een vierkant van schuurpapier, de gasten konden een stukje stof op het schuurpapier leggen en het raampje dichtklappen voor ze hun handtekening of naam op de stof schreven. En dan ben je aan het naaien en dan kom je ineens deze ster tegen ( 2e foto). Door de tijd zullen er wel meer personen weg gaan vallen, die op onze bruiloft waren, de quilt krijgt steeds meer emotionele waarde!

12 opmerkingen:

vilterietje zei

mooi zo'n heel bijzondere quilt! de emotionele waarde wordt met het jaar groter, hou hem in ere:)

Birgitte aka Bietje zei

Het heeft ook voordelen om het nu pas door te quilten. De herinneringen komen weer allemaal boven. Herinneringen aan al die lieve mensen die met jullie meegevierd hebben, herinneringen aan ongetwijfeld prachtige momenten van jullie bruiloft.

Hannie de Beer zei

Een buitengewoon goed idee voor deze sombere eerste dagen van het jaar! Een quilt met veel herinneringen aan jullie bruiloft. Succes met het quiltwerk!!

Liesbeth Wessels zei

Groot gelijk dat je hem verder met de machine doet. Leuk hoor zo'n quilt vol herinneringen. groeten van liesbeth

pauline zei

Het wordt inderdaad tijd dat deze quilt af komt, LOL.
Ik heb indertijd voor onze zilveren bruiloft lapjes voorbereidt met vliesofix aan de achterkant. Daar konden de gasten hun naam op schrijven. Zo heb ik een mooie herinnering aan onze trouwdag.

sylvia zei

ach.......vaders.....:(

Anoniem zei

Wat bijzonder... zo'n herinneringen-quilt.

conny's quilts en creaties zei

Allereerst nog de beste wensen voor 2012!
Heel mooi dat je zo ineens je vader op je huwelijksquilt weer even tegenkomt. Zo duikt je met het quilten in een heleboel herinneringen van een bijzondere dag! Eigenlijk heeft elke quilt zo wel een persoonlijk verhaal te vertellen. Quilt ze Aart, het is er echt weer voor!

Anoniem zei

Prachtig en bijzonder, je huwelijksquilt Aart. Had ik daar 30 jaar geleden maar aan gedacht -volgende week is ons jubileum :)

Webredactie zei

Bijzonder om hem juist in deze dagen 'tegen te komen', mooi!

Dea zei

Dat zal best emotioneel zijn geweest, maar ook fijn om hem weer even dicht bij je te voelen. Mooi, zo'n quilt met herinneringen.

christina zei

Wat een ontzettend leuk idee is dat geweest. En het blijkt maar weer nu je het stukje stof van je vader tegenkomt.