donderdag 8 maart 2012

Allegaartje.

De titel van vandaag slaat op de verschillende onderwerpen van dit bericht, niet van het werk waar ik mee bezig ben.
P1040138.JPG
Ten eerste kreeg ik een paar weken terug een mail van een vriendin, dat er bij haar in de buurt deze zinken sjablonen te koop waren, zij wilde ze wel voor me kopen als ik ze zou willen hebben. Natuurlijk wilde ik dat! Ze zijn geschikt voor diverse doeleinden en ze zullen zeker gebruikt gaan worden.

Verder ben ik gisteren bezig geweest met 2 quiltjes die ik nog moest maken voor a.s. maandag
P1040135.JPG
, de eerste waar ik mee begon was de basis van waarop nog van alles moet gaan plaats vinden. Ik heb 2 lagen stof met hobbs ertussen genomen en daar een laag zwart krimpfolie overheen gelegd. Dit krimpfolie heb ik een paar maanden geleden gescoord toen ik zag dat er bij een winkel een pallet met dozen werd afgeleverd, waar dit folie de dozen bij elkaar hield. Omdat het al gekrompen is, d.m.v. warmte, is dit materiaal slecht te versmelten. Een nadeel van dit folie is dat het overal aan kleeft, aan mijn werktafel van de naaimachine, aan de onderkant van het voetje enz. Daarom heb ik er een laag organza overheen gespannen en de ondergrond op een vrij manier met de rechte steek doorgenaaid. Maar wat zijn nu die groene plukjes? Dat moet het ontluikende gras voorstellen, de ontknoping komt later! Ik moest de ondergrond wel eerder op maat snijden door het kleven van het krimpfolie. Er is ook nog gewerkt aan de basis voor het tweede quiltje wat ik gisteren op de planning had staan.
P1040136.JPG
Het gaat een landschapje worden, een zeegezicht, met als basis een zelf geverfde lap met daaroverheen organza, in het midden 2 lagen, aan de onderkant 1 laag. Dit om diepte verschil te laten zien. Maar toen ontwikkelde er een probleem, ik wilde overslaande golven hebben, maar hoe!! De oplossing was snel gevonden, ik heb reepjes aluminiumfolie tot rolletjes gemaakt tussen duim en wijsvinger en tussen de lagen organza gelegd. Langs de rolletjes heb ik de rolletjes vast gezet, tijdens het naaien plet het voetje het rolletje, een bijkomend voordeel. Voor dit quiltje geldt ook, de ontknoping volgt later.
P1040137.JPG

4 opmerkingen:

marjolijn zei

Wat grappig, ik heb ook een vriendin die van die sjablonen voor me heeft aangeschaft. En ik ben er toch een partij blij mee!
Je bent weer heerlijk aan het experimenteren. Ben benieuwd hoe het allemaal gaat uitpakken.
gr. Marjolijn

Hannie de Beer zei

Fijn,die sjablonen Zou ik ook goed kunnen gebruiken,heb je een adres of site voor me? Ik heb nog wel die cargoletters via jou buurman gekocht,daar heb ik ook al plannen voor maar de tijd ontbreekt nog!
Ben benieuwd naar je experimenten?

Marrie-jette zei

Jij weet de spanning er wel in te houden Aart!Maar weet dat we je in de gaten houden...lol.

Annemieke Nierop zei

Hallo Aart, bedankt voor de reactie op mijn mislukte zebra quilt ( ik kan niet op "beantwoorden"drukken dus daarom doe ik het maar op deze manier. De techniek die je noemt was zeker een optie. Die zal ik ook de volgende x gebruiken. Mijn manier was gedoemd te mislukken maar had het kunnen voorkomen door mijn witte lap niet recht maar juist schuin van draad te snijden. Die tip kreeg ik helaas pas achteraf. De uiterste inzend datum was 7 maart, dus ik ben sowieso te laat. Maar wie weet is het thema volgend jaar wel zwart/wit of zo... ;-)

http://quiltsvankippetje.blogspot.com/