maandag 5 maart 2012

Pff.

Ik vlieg van het ene project naar het andere, dat heb je soms als je twee cursussen volgt, die alle twee huiswerk opleveren. En dan tussendoor nog van die leuke dagen, als afgelopen vrijdag, die je hoofd ook weer op hol brengen.
P1040127.JPG
Zo kon het gebeuren dat er gistermorgen twee hoopjes restjes op mijn vloer te vinden waren. Op 17 Februari schreef ik een bericht over proefjes, die ik aan het voorbereiden was voor een nieuw project voor één van die cursussen. Ik klaag niet, ik vind het hartstikke leuk om bezig te zijn en het is zeker leuk om afwisseling te hebben. Ik had mijn zakken met restjes tevoorschijn gehaald en heb er vierkantjes van geknipt, dat doe je gewoon zo het uitkomt. Daarna zijn er twee stukken vliesofix geknipt en zijn de stukjes op de vliesofix gelegd en vast gestreken.
P1040128.JPG
De vorige keer, toen ik met de proefjes bezig was, ben ik er eerst met de naaimachine overheen geweest om alles vast te zetten, maar dan schoof het borduurvoetje weleens onder een loszittend lapje en kon ik het voetje vrij gaan knippen. Ik heb er toen mee geleerd om er eerst organza op te leggen, dat zorgt er gelijk voor dat de kleuren van de diverse stofjes wat afgezwakt worden. De zo ontstane lappen zijn voordat de organza erover heen gelegd werd op een ondergrond gestreken, daarna de organza eroverheen en daarna intensief naaien met de borduurvoet en het transport naar beneden. Op de foto hierboven zie je het afzwakken van de kleuren aan de linkerkant, door het toevoegen van de organza.
P1040129.JPG
Zo ook op de groene ondergrond op de foto hiernaast. Het leuke is dat je diverse verschillende groenen en gelen kan gebruiken, omdat ze alleen maar nodig zijn als een ondergrond voor nog meer stiksels en acrylverf. Nadat ik de zo ontstane lappen intensief heb genaaid zijn de gele en groene lap op maat gesneden en elke lap is in 5 gelijke delen gesneden. De gele lappen zijn de basis voor bloembladeren
P1040130.JPG
en de groene lappen voor bladeren. Hoe het er verder uit gaat zien is voor jullie nog de vraag, ik zal het laten zien als het project klaar is.

5 opmerkingen:

sylvia zei

hallo Aart, op deze vroege maandagmorgen even je laatste drie blogjes gelezen! Tis wel druk ja, met twee cursussen tegelijk, maar aan jou welbesteed!!! En ff lekker met de masjien een groen en gele lap zitten raggen: ben benieuwd of die over een tijdje nog als zodanig te herkennen zijn......:)
liefs, Syl

marjolijn zei

Ja, dat is een hele leuke techniek. Het is ook leuk om er tule overheen te leggen. Geeft weer een heel ander effect. En als je organza gebruikt geeft de heatgun ook prachtig verweerde blaadjes. Mogelijkheden te over dus.
En verder herken ik de drukte hoor. Ik doe ook vaak 2 dingen tegelijk. Soms is het ook weleens té druk.
gr. Marjolijn

Hannie de Beer zei

Een eenvoudige maar zeer decoratieve techniek! Net wat Marjolijn zegt: Met de heatgun kun je weer een heel ander resultaat bereiken.En twee dingen tegelijk? heel herkenbaar!
En ik heb meteen weer een idee erbij voor een werkstukje.Dus bedankt Aart!

Linda Stokes zei

Great way to use scraps of fabric & make a lovely new fabric!
Thanks for the name of the flowers I was trying to remember.

Webredactie zei

Mooi hoor Aart!