woensdag 21 maart 2012

Opening.

Gistermorgen was ik, als regiovertegenwoordiger, uitgenodigd bij de opening van de Miniatuurquilttentoonstelling in Dieren. Door mensen die in files stonden en nog onderweg waren was de openingsceremonie wat verlaat. De organisatie liet de opening verrichten door,
P1040162.JPG
hoe attent, een dierenarts. De foto is niet bijster goed, ik heb geen flitser gebruikt, dierenartsen met een scherp voorwerp in hun handen moet je niet verblinden. Er hing een stoffen olifant aan een lang lint, wat doorgeknipt moest worden. Er hangt een verscheidenheid aan quiltjes, van simpel tot Art, voor elk wat wils! Ik laat nog geen foto’s zien, de tentoonstelling is net begonnen, ga zelf maar kijken! Dit soort activiteiten zijn bijzonder geschikt om te netwerken, dat heb ik ook gedaan en natuurlijk ook aankopen gedaan bij de winkeltjes die er waren. Ook werd er gedemonstreerd door Ans Kastein, waar ik heel blij mee was om haar weer te zien. Ans stempelde met zelfgemaakte stempels, waar ze de benodigdheden ook voor verkocht om linosnedes mee te maken. Nu heb ik eindelijk gutsen gekocht, stond al lang op mijn verlanglijstje, alleen geschreven met onzichtbaar inkt, want ik was het al weer kwijt. Maar nu kan ik ook aan de slag
P1040174.JPG
. Eerst om linosnedes te gaan maken en daarna om te stempelen met Procion MX, iets verdikt! Om een idee te krijgen wat de resultaten kunnen zijn volgt er als laatste nog een foto!
P1040173.JPG

6 opmerkingen:

marjolijn zei

Leuk, en alweer een verslaving erbij! Ik heb ook zo'n setje liggen en zelfs al eens wat mee gedaan (maar te weinig). Als je dit echt leuk vindt is het misschien verstandig om t.z.t. wat duurdere gutsen te kopen. Ik heb er één duurdere bijgekocht en die werkt wel een stuk beter. Maar dit is prima om mee te starten. Leuk, ben benieuwd naar de resultaten.
gr. Marjolijn

Liesbeth Wessels zei

Wat leuk dat Ans er toch stond !! groeten van liesbeth

Ineke zei

Linosnijden is op zich al zo leuk. Ik heb er al tig gemaakt, maar weinig gebruikt. Net als Marjolijn zegt,ik heb er ook bij gekocht.

christina zei

Oh wat leuk dat je Ans hebt gezien en dat ze zelfs demonstreerde.

Heb je die lappen al zelf gestempeld? Ze zijn erg mooi.

Hannie de Beer zei

Leuk Aart! Ik heb vorig jaar al een grote plaat gekocht de gutsen hadden we nog van vroeger! Nu nog beginnen?
Jammer dat ik je net heb gemist. Ik was er 'smiddags. Veel veschillende mooie quiltjes gezien, en leuke mensen gesproken!

MulticoloredPieces zei

Hi, Aart. Really liked your linocut experiments. Interesting designs and colors. Now what are you going to do with them?
best, nadia