vrijdag 23 maart 2012

Zusje!

Woensdag had ik met mijn zusje afgesproken, dat gebeurd zelden, daarom des te leuker!
P1040177.JPG
We hadden afgesproken op een centrale plaats om daarna samen door te reizen naar Amsterdam-Zuid. Gelukkig dat we woensdag hadden afgesproken en niet gisteren, dan waren we er nooit gekomen, door de problemen op het spoor. Amsterdam-Zuid kenmerkt zich door de grote kantoren die op de zuid-as gebouwd zijn, de foto hiernaast is genomen toen we op een terras zaten te lunchen. We hadden toen net de tentoonstelling gezien, waarom deze dag afgesproken was.
We wilden graag de tentoonstelling van Bodyworlds, http://www.bodyworlds.com/nl/amsterdam/welkom.html, zien. Als je een zwakke maag hebt klik dan niet op de link. Hier zijn geplastineerde lichamen te zien, die zo geprepareerd zijn dat vele onderdelen van ons menselijk lichaam goed te zien zijn. Heel bijzonder is het om te zien hoe de spieren ons lichaam vormen, maar ook de bloedvaten. Plastineren is een heel procedé die ervoor zorgt dat het vocht aan het lichaam onttrokken wordt en door toevoeging van was wordt het lichaam geconserveerd. De lichamen staan, liggen of zitten in diverse standen. Goed is te zien dat als je spieren spant, andere spieren ontspannen. Het thema van deze tentoonstelling is het hart in al zijn facetten, zoals een hart met een pacemaker, een sporthart. Nog tot 22 April is deze tentoonstelling te zien en het is de moeite waard, je moet wel van te voren reserveren, een dag is ingedeeld in blokken van uren, per uur mogen 400 bezoekers naar binnen. In de week is het veel rustiger, wij hadden kaarten om tussen 11.00 uur en 12.00 uur naar binnen te mogen, we waren er om 10.30 uur en mochten gewoon doorlopen.
9bb9377f105d4c666ac02b8d1b5d9d59aG90X3dlaXJkX2Z1bm55X2FtYXppbmdfY29vbDdfYS1ib2R5LXdvcmxkcy1lZHVjYXRpb24tM18yMDA5MDcyNzEwMTgzMzg5OC5qcGc=.jpg
De lichamen die voor deze tentoonstelling zijn gebruikt, zijn van mensen die zichzelf gedoneerd hebben voor dit doel. Namen en andere personalia worden niet gegeven wegens privacy, dat is ook nergens voor nodig!

Wees niet bang, ik stel me hier niet beschikbaar voor!

5 opmerkingen:

marjolijn zei

Lijkt me echt een prachtige tentoonstelling en deze staat nog op mijn verlanglijstje. Maar ik heb dus zo'n DH met zwakke maag.
gr. Marjolijn

vilterietje zei

jaren geleden ben ik in belgië geweest en zou nog wel eens terug willen, wie weet doe ik het nog:)

Hannie de Beer zei

Ik heb geen zwakke maag,maar deze tt staat niet op mijn lijstje!Ik kan me wel voorstellen dat het interessant is, maar ook estetisch?

sylvia zei

ja, prachtig!! Zou er best heen willen, alle anatomie wat ik ooit geleerd heb in het echie zien.
fijn weekend, groetjes, Syl

christina zei

Hier moet je dus wel tegen kunnen. Ik ben net een boek aan het lezen over osteogenesis imperfecta en als je daar al foto's van ziet word je daar niet vrolijk van.