vrijdag 27 juli 2012

E-I-N-D-E-L-I-J-K !!!

Zijn dit genoeg hoofdletters om kenbaar te maken dat ik eindelijk iets gedaan heb wat allang in mijn hoofd zit om te doen, maar nooit heb aan gedurfd, of onzeker over was. 2,5 Jaar geleden heb ik van mijn verjaardagsgeld, het meeste was van mijn onlangs overleden schoonmoeder, een drukzeef gekocht, om te kunnen zeefdrukken, ik moest het toen bestellen
P1040654.JPG
, de ombouw was tweede hands, de zeef is nieuw en werd voor mij gespannen. Na het bericht van Hannie, http://quilts-han.blogspot.nl/2012/07/nogmaals-breakdownprinten.html, werd het weer aangewakkerd om er eens iets mee te gaan doen. Hannie had mooie resultaten, maar ik vond de kleuren te zacht. Ik ben benieuwd hoe het mij zal vergaan als ik straks, lees aankomende week, ga deconstructed screenprinten. Wat heb ik gedaan? Afgelopen week heb ik met een halve liter water printpasta gemaakt, voor een recept hiervan klik naar de site van STV,http://www.stoftotverven.nl/epages/61972077.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/61972077/Categories/Gebruiksaanwijzingen/Basis_recept_voor_print_en_zeefdrukpasta. Gisteren heb ik het over een aantal bakjes verdeeld en er Procion MX verfpoeder door gemengd.
P1040655.JPG
Met een lepel en een foamkwast is de printpasta over de zeef verdeeld. Dit zijn 3 kleuren: Citrien, Turquase en Rode Jaspis, waar 2 kleuren naast elkaar liggen is de printpasta wat vermengd en in het rode gedeelte aan de rechterkant is ook wat turquase gemengd. De printpasta breng je aan op de onderkant van de zeef, want aan de binnenkant ga je later printen. Het effect wat je wil bij deconstructed screenprinten, krijg je door er reliëf in aan te brengen, dit kan door in de natte printpasta allerlei materialen te drukken.
P1040656.JPG
Ik heb er 2 kunststof blokjes ingedrukt, gevonden op een bouwplaats, mijn handschoenen die ik aanhad met het opbrengen van de printpasta, 2 stukken materiaal wat je onder een kleedje legt om te voorkomen dat dat kleedje wegglijd, elastieken, 2 metalen ringen, foam letters om mee te stempelen en koffie roerlepeltjes. Dit moet nu minstens 24 drogen voor ik de materialen van de zeef kan halen, het lijkt me dat dit buiten op mijn balkon wel kan, dit is overdekt en in de schaduw. Er liggen latjes onder, zodat de zeef van 2 kanten kan drogen. De lappen die ik hiervoor wil gebruiken is gisteren gewassen en gedroogd, één van de lappen ga ik vandaag maar behandelen met Soda-ash, dan ligt alles klaar als ik aankomende week aan de gang ga om te printen.

4 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Dit ziet er echt spannend uit, met al die attributen er op. En daar moet je dan 24 uur naar kijken en niet aankomen??? Moeilijk voor iemand als ik die eigenlijk meteen resultaat wil zien.

Hannie de Beer zei

Ziet er heel goed uit Aart! Ik zou zelf niet met zoveel kleuren werken,omdat je gauw een "modderig" geheel krijgt, maar ik ben erg benieuwd naar jou resultaten!

Suus zei

Ja en nu nog een beetje geduld het is in ieder geval lekker warm weer zodat je raam snel droog is.

sylvia zei

ben heel benieuwd hoe dat gaat worden.....:)
Wat maken jij en veel van je reageerders toch bijzondere dingen!!
Veel plezier ermee en ik blijf meekijken.
fijn weekend, liefs, Syl