woensdag 4 juli 2012

En nu als de sodemieter aan het werk.

Zo, de toon is gezet! Als je na een vakantie thuis komt dan moeten er dingen gebeuren waar je nog niet echt zin in hebt, aan de andere kant is het lastig om weer te beginnen,
P1040610.JPG
terwijl je weer nieuwe idee├źn hebt gekregen. Ik had 3 boeken meegenomen en die heb ik alle drie ook op mijn gemak doorgelezen. Als ik ze doorgelezen had, begon ik gewoon weer opnieuw. Aan het boek van Jane Dunnewold, Art Cloth, heb ik veel gehad, vooral omdat ik nog net voor mijn vakantie printing screens had gemaakt. Er zijn zoveel mogelijkheden met een screen, je kunt materialen tussen stof en screen leggen, je kunt erop werken met was, wat later uitwasbaar is, ik wilde een screen maken die ik lang kan gebruiken. Daarvoor heb ik eerst een tekening gemaakt van een blad,


Daarna leg je de screen
P1040611.JPG
over je tekening heen en trek je de lijnen van de tekening over op de screen, die ik mijn geval gemaakt is van organza.
Neem voor het tekenen een zacht potlood, dan zie je de lijnen beter als je de screen hebt omgedraaid.
P1040612.JPG
Voor de foto heb ik de tekening onder de screen vandaan gehaald, klik op de foto om het beter te kunnen zien.
Nu begint het dichtmaken van de screen,
P1040613.JPG
daarvoor maak je gebruik van acrylverf, in dit geval heb ik een groene kleur gebruikt, maar elke kleur is mogelijk. Je begint met een fijne kwast, hoe fijner hoe beter, met de fijne kwast ga je langs de lijnen, eerst de binnenkant en daarna de buitenkant van de tekening.

Als je rond de tekening bent kun je een bredere kwast gebruiken. Maak je geen illusie dat je nu klaar bent,
P1040614.JPG
ten eerste moet de screen nu drogen, doe dit minstens voor 24 uur. Zoals je op de foto kunt zien is de laag verf nogal vlekkerig, de eerste laag is nogal moeilijk aan te brengen. Na deze eerste laag moet de screen nog 2 keer bewerkt worden met acrylverf om alle gaatjes in de organza dicht te krijgen. Dit is zeker nodig, omdat printpasta anders door de screen heen gaat komen waar je dat niet gepland hebt. Als de screen klaar is kun je er honderden prints mee maken!

5 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Ben je niet een beetje onthaast in je vakantie?Doe toch lekker rustig aan....Of zit dat niet in je aard Aart?
Ik vind het wel leuk om te zien ...

Hannie de Beer zei

Je bent al meteen weer druk bezig ,fijn toch! Leuk idee dit,ik kende deze methode ook, maar voor mij is het gemakkelijker en minder tijdrovend om een thermofax screen te laten maken, teken ik vaak ook zelf. Voor € 2,50 klein, -€ 4 voor A5 -of € 6 voor A 4 heb je al een screen die ik dan zelf omplak met ducktape.Maar dit is leuk om een keer uit te proberen. Ik wil niet te bemoeierig zijn hoor, het is goed bedoeld.
Je kunt voor breakdown printen het beste ramen maken van echt zeefdrukgaas. Binnenkort ga ik er mee aan de slag,waarbij ik veel plezier heb van de link die je me stuurde!

conny's quilts en creaties zei

Wel heel leuk werk Aart, dat is toch geen straf?!

Webredactie zei

Leuke techniek weer, en het geeft misschien bij gebruik toch een heel eigen karakter?

christina zei

Ik vind het geweldig zoals jij steeds weer met iets (voor mij) nieuws weet te komen.