maandag 2 juli 2012

Weer thuis!

Zaterdagavond rond 22.00 uur reden we met de trein Arnhem weer in, 12 uur nadat we om 10.15 uur vertrokken uit Sonthofen. Sonthofen ligt in het zuiden van Duitsland en ligt in de deelstaat Beieren, het gebied heet de Allgäu. Sonthofen is de zuidelijkste stad van Duitsland, grenzend aan Oostenrijk, de alpen is niet ver weg.
P1040502.JPG
De foto hieronder is genomen vanaf de Nebelhorn, op 2224 meter hoogte. Het was schitterend weer, warm, boven op de top hebben we ook geen jas of trui nodig gehad. Dit was één van de hoogtepunten van deze vakantie, voor sommige van onze groep spannend omdat het behalen van de Nebelhorn in drie etappes verliep. Onderaan de berg stap je met veel mensen in de cabine van de kabelbaan, hogerop stap je over in een kleinere cabine en de laatste etappe gaat met weer een kleinere cabine. Het tweede hoogtepunt, wat ik heb ervaren als een spirituele ervaring, was een tocht van 2,5 kilometer door de Breitachkloof, www.breitachklamm.com, in de kloof is een wandeling uitgezet langs de wand van de
P1040528.JPG
kloof, waarbij het water onder je zich een weg baant door de kloof, je hoort alleen het donderend geraas van het water onder je, je wordt er vanzelf stil van. Wat een macht van het water, dat zich eeuw na eeuw door dit gesteente zich een weg baant. De link die ik bij heb gevoegd komt van de folder, waar ook winterfoto’s op staan, die vindt ik ook bijzonder, maar dit jaargetijde trekt mij meer. In 1905 is dit scheppingswonder door Johannes Schiebel toegankelijk gemaakt en 300.000 bezoekers maken per jaar de wandeling.
Henk en ik hadden er nog een week aan vast geplakt, waarbij we in alle rust nog plaatsen konden bezoeken, door middel van een kortingskaart van bus en trein hebben we nog leuke uitstapjes gemaakt. In de eerste week was er een dagtocht gepland door Duitsland en Oostenrijk, de 5-passen tocht, die ons voerde over de Riedbergpass, de Arlbergpass, de Flexenpass, de Gaichtpass en de pas de Oberjoch. Pauzeren deden we in Lech, voor mij had dat niet gehoeven, het was bijna uitgestorven. Hotels en restaurants waren gesloten, bij een enkeling werd onderhoud gepleegd. Op de Oberjoch maakte ik
P1040564.JPG
de onderstaande foto, morgen vertel ik wat het is, maar je mag alvast een gokje wagen! We hadden met de bus van de reisorganisatie mee naar huis kunnen rijden, maar we zijn terug gekomen met de trein, dat is veel comfortabeler, je kunt eten wanneer je zelf wil, tenminste als de koelkast van het restaurantgedeelte in de trein niet kapot is. Door deze technische storing hebben de 7 uur durende reis naar Keulen gedaan met een stukje chocolade en 1 appel. Wat waren we blij toen we in Keulen bokworst, een broodje en mosterd konden scoren. We hebben zeker genoten van het uitzicht vanuit de trein. Het eerste gedeelte ging met een diesel loc voor de wagons, in Stuttgart werd pas overgeschakeld op electrische locs, toen werkte de airconditioning pas, want het was ondertussen lekker warm geworden. Het zou zaterdag ook 34 graden warm worden in Zuid-Duitsland. Gistermorgen las ik dat het zaterdagavond noodweer was geweest in Beieren en Baden-Württemberg. Op tijd thuis dus!

10 opmerkingen:

Ineke zei

Het zit er weer op. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

Hannie de Beer zei

Wat hebben jullie een prachtige vakantie gehad. Heel spannend die kloof! Maar ook leuk voor ons om je reisverslag te lezen!
groetjes Hannie

Birgitte aka Bietje zei

Fijn dat jullie zo'n heerlijke vakantie hebben gehad. Zijn jullie met de trein ook langs de Lorelei gekomen?

Marjolein Ztm zei

Ja, ik had je verhaaltjes al gemist. Fijn dat jullie zo'n fijne vakantie hebben gehad. Ik ben zo'n 40 jaar geleden eens op skivakantie geweest in Oberjoch. Kan mij de weg heen en terug in een bus nog herinneren. De weg was smal, het skiën heerlijk.
Daarna nooit meer wezen skiën, maar dat is een ander verhaal. Ben eind dit jaar nl alweer 39 jaar getrouwd en mijn oudste dochter wordt dan alweer 38 jr. Dus eigenlijk hoef ik dat stuk van het verhaal niet te vertellen.
En de rest is gewoon niet relevant voor dit blogje.
Geniet maar lekker na van de vakantie en doe wat met die grappige foto (boomstam?)

Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

Marrie-jette zei

Hoi Aart welkom thuis!
Het leukste van vakantie is toch altijd weer het thuiskomen.(vind ik)

joke zei

Weer veilig thuis. Fijn dat jullie zo'n goede vakantie hebben gehad.
En lekker weer, ook belangrijk.
Groet,
Joke

Anoniem zei

fijn dat je een mooie vakantie hebt gehad, en veel inspiratie opgedaan voor komende tijd denk ik zo met al die mooie foto's

gr katrien

conny's quilts en creaties zei

Fijn dat jullie een leuke vakantie hadden. De foto: sneeuw (met vuil) hetzij gevonden op een rand langs de weg of van een sneeuwveldje in de schaduw (van een rots of schaduwzijde van de berg) of van een gletsjer....

Anita zei

Wat een prachtige vakantie hebben jullie gehad, Duitsland is ook zo mooi. Wij hebben dit jaar gekozen voor Frankrijk. Ook prachtig.

ada zei

Laat ik eens even bij Aart op "visite"gaan.
Lees ik dat jullie op vakantie zijn geweest en het geweldig gehad hebben. Jullie vertoefden in een prachtige regio, dat is zeker.
Van je snijwerk heb ik ook even "genoten", griezelig hoor, maar ben niet anders van je gewend.
Bij mij staat het quilten op een laag pitje momenteel. De fut is er even uit. Komt wel weer. Ik exposeer nu met 23 quilts in een grote artsenpraktijk en ontvang veel enthousiaste reacties.
Groetjes aan jullie allebei. Ada