dinsdag 3 juli 2012

Ik ben jullie nog iets schuldig!

Ten eerste viel er een kaartje in mijn brievenbus voor ik op vakantie ging, maar ik had geen tijd meer
P1040609.JPG
voor een berichtje. Dit werk werd mij gestuurd door Ineke Rens, geschilderd op stof en bewerkt met de naaimachine. Haar blog bestond een jaar en zij vond het een leuk idee om kaarten te versturen voor wie er belangstelling voor had. Het blog van Ineke vind je in mijn linker rijtje met blogs die ik volg. Dank je wel Ineke, ik ben er erg blij mee!
Het verbaasde me gisteren toen ik keek hoeveel bezoekers ik tijdens mijn vakantie heb ontvangen op dit blog, van de 14 dagen zijn er op 11 dagen 100 of iets mee bezoekers langs geweest. Ik neem aan dat het laatste bericht interessant genoeg was. De volgende schuld die ik nog moet inlossen is de vraag met de foto van het bericht van gisteren, de dag dat de foto werd gemaakt maakten we met de bus een tour over 5 passen, op de Oberjoch-pas werd even gepauzeerd, voor informatie volg de link, http://nl.wikipedia.org/wiki/Oberjochpas. Er lag nog sneeuw van afgelopen winter
P1040566.JPG
, vuil geworden, een laag van 2 meter hoog. Als je de op de link hebt geklikt weet je op welke hoogte de pas ligt en dat verklaard waarom er nog sneeuw te vinden is. Ik zou dit niet graag meer gebruiken om stof mee te verven, maar ik had wel ideeën, maar de verf en stof niet bij me. Ik heb wel veel structuren gefotografeerd, veel van boomstammen, maar ook van muurbedekkingen die veel voorkwamen op boerderijen.
P1040463.JPG
De muren zijn vaak met stukjes hout dakpansgewijs bekleed, de ene keer is het hout onbehandeld, de andere keer heeft het een effen kleur verf gekregen. Het weer heeft invloed op het hout en uiteindelijk worden de muren een zilverachtige kleur grijs, wat mooi past in het landschap. Dit patroon kennen we allemaal als een traditioneel quiltpatroon.  Hout is voldoende voorradig in de Allgäu en Oostenrijk, daar heeft de bevolking mooi gebruik van gemaakt. Je komt de houten bekleding van delen van muren nu ook tegen in rechte stukjes hout, wat ook een mooi effect geeft.
P1040560.JPG

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Net als wij bof je met de mooie kaart van Ineke!
En ja die vuilgeworden sneeuw. Ik dacht het is een rotsformatie?
leuke foto's van de houten boerderijwanden. Ook weer inspiratie toch?

joke zei

Ziet er wel heel mooi uit die sneeuw. Kun je het niet op stof printen als achtergrond?

sylvia zei

heerlijk verslag van jullie reis en voor mij een hoop herkenning!!
Ja, Lech is helemaal niets in de zomer, een kale lege zooi!! Maar wat een mooie plaatjes heb je gemaakt, dank voor een reisje online voor mij.
liefs, Syl