zaterdag 28 juli 2012

Vervolg Deconstructed screen printen.

Het was niet moeilijk de verleiding te weerstaan om de onderdelen van de screen te halen, de screen lag niet in het zicht.
P1040657.JPG
Je ziet wel de printpasta veranderen qua glans en dat is het teken dat het droogt. Gistermiddag na de lunch heb ik de onderdelen voorzichtig verwijderd, een deel weggegooid een ander deel af gewassen, zodat die nog eens te gebruiken zijn. De witte rechthoekige vormen die ik had gevonden op een bouwplaats hebben mooie ronde punten achtergelaten, in het onderste gedeelte is dat te zien, ik ben heel benieuwd wat de stukken badmat gaan doen met het printen. Ik gebruik nu de term deconstructed screen printen, maar dat wordt ook wel breakdown printen genoemd. Het principe van deze manier van printen is dat straks de printpasta die toegevoegd wordt aan de andere kant van de screen de opgedroogde gekleurde printpasta gaat oplossen, of wel af gaat breken ( breakdown ), dit gebeurd langzaam, waardoor je diverse prints kunt maken. De eerste prints zullen licht van kleur zijn, volgende prints zullen steeds meer kleur gaan vertonen.
P1040658.JPG
Je kunt daarom nog een keer over de eerste prints heen printen. Ik heb de screen tegen het balkonhek gezet, zodat het licht er doorheen kon, zo zijn de kleuren beter te zien en ook de vormen die de verschillende onderdelen hebben achter gelaten. Nu wordt het tijd om de stof waar ik op ga printen te behandelen met Soda-ash en deze lap te drogen, klaar is maar klaar!

4 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Wauw wat een kleurenexplosie. Bij de eerste foto dacht ik nog dat het wel erg saaie kleuren waren, maar de tweede maakt alles goed. Love it.

Hannie de Beer zei

Prachtig toch zo die kleuren. Zullen erg mooie afdrukken geven!
Spannend joh!

Ineke zei

Dat ziet er heel verwachtingsvol uit. Ben benieuwd.
Henk alvast gefeliciteerd en jullie een gezellige dag samen.

Elly Wijnen zei

Je durf wordt beloond, je hebt jezelf weer overtroffen. Heel mooi!