maandag 18 februari 2013

Aanvullen van de boekenkast.

Beurzen zijn een goede plek om inkopen te doen en zeker voor boeken een goede plaats. Een groot voordeel is ook dat je kan bladeren. Ik maak vaak een lijstje zodat ik precies weet wat ik wil gaan aanschaffen.

Het eerste boek is er één van een serie. Making your mark is geschreven door Claire Benn en Leslie Morgan, zij proberen je aan te zetten tot het gebruik van je linker hersenhelft, dat wil zeggen dat je niet vooraf gaat plannen, maar op je gevoel gaat werken. Deze boeken hebben ook een cd-rom ingesloten, zodat je de dames aan het werk ziet en daarna het boek beter begrijpt.

Het tweede boek is ook van deze dames, Paper & metal leaf lamination, een boek waar ik al een tijdje naar uitgekeken heb. De techniek interesseert me enorm. Dit boek is ook mede geschreven door Jane Dunnewold, een veelzijdig Art Quiltster.

De laatste in de serie is Thermofax Printing!

Een ander boek is Drawn Stitch van Gwen Hedley, een boek die mijn aandacht trok en al bladerend ziet het boek er interessant uit om uit te gaan werken.

Het laatste boek stond ook al even op mijn lijstje en is het laatste boek van Kim Thittichai, Layered textiles. Ik volg het blog van Kim al een tijdje en heb laatst een workshop gegeven geïnspireerd door haar werk.

Nu nog een plaatsje zoeken in de boekenkast, die is al aardig vol, misschien maar eens wat boeken met traditionele patronen verkopen.

10 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Geweldige aanwinsten! Hier zullen we zeker je experimenten van zien.
Een goed site om je tradionele boeken te verkopen, is Quilterspaginamarkt , ik heb er veel oudere boeken verkocht succes!

joke zei

Geweldige boeken heb je gekocht!Het boek van Kim heb ik geprobeerd te lenen bij het Quiltersgilde, maar het was uitgeleend. Het boek van Gwen Hedley heb ik, de rest ken ik niet. Ik ga er zeker eens naar kijken.

Ineke zei

Ik volg Kim T ook en uit haar boek al verschillende dingen geprobeerd.
Heerlijke aankopen, droom maar lekker weg.

Anoniem zei

Wat een heerlijke boeken, de eerste drie ken ik NOG niet, maar het boek van Kim (alle drie) ligt naast me op de bank. Ik blijf erin lezen, soms gewoon bladeren of dingen uitproberen, haar boeken zijn heerlijke boeken...
Veel lees- en experimentplezier
Groet van Anna

els zei

O wat een heerlijk stapeltje. Zal moeilijk zijn om te besluiten waar het eerst in/mee te beginnen.
We verwachten nu de komende tijd natuurlijk allerlei interessante experimenten. Zie er naar uit.

Essie's Quilts zei

Ik heb het boek Thermofax Printing van de dames Claire Benn en Leslie Morgan vorig jaar gekocht en het plan is om dit binnenkort een keer te gaan proberen. De dames doen het erg leuk en de dvd die erbij zit is heel duidelijk. Als ik de andere boeken zie van de dames zal ik die zeker ook aanschaffen!
Ben benieuwd naar wat je gaat maken..

christina zei

dan zien we jou een tijdje niet terug op je blog. Veel leesplezier. Enne: hadden ze geen cursus engels? zodat het lezen wat sneller gaat?

sylvia zei

Dat laatste zou ik maar doen, je bent helemaal een Art-Aart geworden!!!
X

Webredactie zei

Je boekenkeuze is een goede, veel plezier ermee!!

Suus zei

Zo jij kan even voorruit goed voorzien van hele mooie boeken.