donderdag 14 februari 2013

De stapel wordt steeds groter.

Maar gelukkig groeit het gestaag. Eerst even de 'vergeten' lappen, die nog op het balkon stonden. Gistermorgen ontdekte ik dat het vloeistofpeil in de emmertjes aardig geslonken was, bij droog vriezend weer, ook een lage luchtvochtigheid, zie je de sneeuwresten ook slinken. In mijn emmertjes dus ook!

De eerste is een fat quarter, waar een mooie tekening in zit, klik op de foto en je ziet misschien dat er ook nog wat kleurverschillen in zitten.

De lappen uit het 2e emmertje waren 2 halve fat quarters. Ik mag wel weer een nieuwe voorraad aan gaan maken, ik ben er doorheen. Nu heb ik nog wel witte katoen liggen, maar heb toch weer nieuwe besteld bij STV, één die nog mooiere resultaten beloofd te geven.

Nu aandacht voor iets wat ik graag wilde, maar eigenlijk over twijfelde om het te doen, de lappen waren zo al mooi. Eerst dan maar de lichte 'vergeten' lap van de vorige keer. Met een thermofax screen heb ik er ontkleurder opgebracht. Dit geeft nog een licht effect, maar daar kan ik weer andere kleuren overheen zetten, voor een interessanter effect.

Het meeste effect verwachte ik bij deze en de volgende lap. Na het zeefdrukken van de ontkleurder op de lappen moet het een tijd drogen, voor je het kan strijken. Het strijken gebeurde bij de open balkondeur, want er komt wel een vieze lucht vanaf.

Deze lap vind ik het meest geslaagd!
Vandaag ben ik te vinden op de handwerkbeurs bij STV, standnr. 100.


5 opmerkingen:

mia zei

mooie uitkomsten vooral de donkere met cirkels is heel spannend

Hannie de Beer zei

Mooie resultaten! Er ligt hier weer een berg sneeuw,dus..

christina zei

prachtige resultaten.

Webredactie zei

Oooh, het is net of het gaas er bovenop ligt, wat een supermooi effect!

Dea zei

Heel mooi, het effect van de screens met ontkleurder!