dinsdag 12 februari 2013

Alweer??

Ja, alweer. Zolang er sneeuw valt kan ik sneeuwverven. Het is elke keer weer spannend hoe de lappen uit de potten komen.

Dit keer begin ik eerst met de zogenaamde 'vergeten' lappen die sinds donderdag in de kou op het balkon stonden. De kleur is lichter dan de lap die eerst in het lekwater heeft gestaan, maar gelukkig geeft de verf nog steeds kleur aan de witte katoenen lappen.

Dit is de 2e 'vergeten' lap, die blauwer is dan de eerste. Klik op de foto om deze groter te zien en je ziet er toch nog een groene kleur op de lap.

Dit is de 1e lap die in de bloempot heeft gezeten. Voor deze en de 2e lap heb ik dit keer de kleuren Barnsteen, rode Jaspis en Azuriet gebruikt, daarom zien ze er anders uit dan de vorige. De lap heeft een aura, omdat ik ze anders in de pot heb gelegd.

De 2e lap heeft een aura van de kleur barnsteen. Hoe het komt dat de aura in de stof zich aftekend weet ik niet, de verfstoffen worden gelijkmatig over de sneeuw gestrooid, maar ik ben er wel blij mee.De lappen die uit het smeltwater komen zijn donkerder dan die uit de bloempotten.

Maar ze zien er erg mooi uit, ook hier een aura.


De 2e lap uit het lekwater ziet er toch weer iets anders uit, maar heeft mooie tekening in de lichte gebieden. Zal ik dat eens van dichtbij laten zien?

Mooi hé! Natuurlijk staan er weer lappen in de 2 emmertjes te 'vergeten' op het balkon. Toen ik ze erin deed leken de lappen oud roze te kleuren, maar uit ervaring weet ik nu dat dat weleens heel anders kan uitpakken.

8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Mooie tekening in de stof, en prachtige donkere kleuren! Had je ze al gewassen?
De patronen komen erin door de werking van de sneeuwkristallen, de verf splits zich als het ware?

els zei

Wat een prachtige lappen Aart. De allerlaatste lijkt een abstract schilderij. Kun je zo inlijsten.

Anoniem zei

Wauw wat een prachtige lappen en wat een mooie combinatie. Hier in Leeuwarden is helaas alle sneeuw zo goed als weg (en om nou op het dak te klimmen voor de laatste restjes...) Ik ga binnenkort proberen te verven met ijsblokjes, dat heb ik op jouw blog gezien.
Hartelijke groet,
Anna

Webredactie zei

Ohoh, wat een plaatjes, benieuwd naar je stap met ontkleuring!

sylvia zei

mooie lappen, vooral nummer 3,4 en 5, prachtige combinaties!!!
En lukt het punchen?? Wat een variatie breng je zolangzamerhand in je stoffen: I'm impressed, maar dat wist je vast al wel.....;)
liefs, Syl

Liesbeth Wessels zei

Prachtig hoor, hier was dit weekend weer maar 1 mm gevallen. Niets sneeuwverven dus. die aura's zijn inderdaad geweldig. groeten van liesbeth

José zei

om te smelten die laatste

christina zei

spanennd elappen