vrijdag 8 februari 2013

Kleur, kleur, kleur.

De resultaten van het sneeuwverven zijn bijzonder mooi geworden, door een andere manier van het lapje in het desbetreffende bakje te stoppen. Ik heb de lappen in het midden opgepakt en toen het geheel opgerold.

De eerste foto is die van het lapje in de bloempot. Ik vind het opzienbarend dat er mooie 'vlekken' inzitten, turqoise van kleur, zou dat bij het andere lapje uit de 2e bloempot ook zo zijn?

Ja wel hoor! Hier ook de turqoise 'vlekken'! De lappen uit de bloempotten, waar toch alle verfstof doorheen gegaan is, laten verrassend ook lichte delen zien. Nu verf ik toch al een klein tijdje en ik heb de smaak redelijk te pakken, maar het blijft me verbazen en verrassen.

De lappen uit de emmertjes zijn eigenlijk nog mooier dan die je hierboven ziet, ze hebben helemaal in een verfbad gelegen en door de manier van opvouwen en oprollen van de stof is duidelijk te zien hoe deze lappen in de emmertjes hebben gezeten. Ik wil dit bijna spectaculair noemen zoals de lappen geverfd zijn.

De laatste lap alweer die uit het emmertje kwam. Kijk hoe mooi de kleuren uitgewaaierd zijn! Wat me wel opviel deze keer is dat als je sneeuw gebruikt terwijl het vriest, het zeker een tijdje duurt voor de sneeuw begint te smelten. Nu was de sneeuw al aan het smelten toe ik de bloempotten vulde en gelijk liep het lekvocht in de emmertjes door de lappen heen. Ik hoef niet te vertellen dat er nog een paar lappen in het lekvocht staan die ik weer ga 'vergeten'. Ergens volgende week de resultaten.
Even een nieuwtje: op 14 Februari kun je me in aktie zien, ik ga Lia van Leeuwen helpen op de handwerkbeurs in Zwolle met parfait-verven, dus wil je zien hoe dat in zijn werk gaat, dan zie ik je graag op 14 Februari in Zwolle.

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Helemaal te gek zijn ze! Wat een spetterende kleuren, en patronen ! Hier sneeuwt het weer een beetje, dus wie weet ?

joke zei

Wat een explosief resultaat! Prachtig! Zwolle zit er niet in denk ik. Te ver weg.

christina zei

kan me voorstellen dat je hier helemaal lyrisch over bent

Janny zei

Echt schitterend, wat een verrassing toch elke keer weer. Hier ligt geen sneeuw, anders zou ik zo weer beginnen. Jammer dat Zwolle voor mij te ver weg is.

els zei

Geweldig wat een prachtig resultaat ook deze keer weer. Daar wordt je inderdaad toch helemaal blij van.
Succes in Zwolle.

Webredactie zei

Oh die prachtige stukjes turquoise ertussen, ze zijn prachtig!!