zondag 17 februari 2013

Handwerkbeurs Zwolle.

Afgelopen donderdag heb ik parfait-verven gedemonstreerd bij Stof tot verven.


Deze 4 emmertjes zijn gevuld, ik heb ze meegenomen naar huis. Stel je voor ze zaten in mijn rugzak. Ze waren wel dicht getaped met breed plakband. Met een droge rug kwam ik thuis!! Gisteren heb ik ze uitgespoeld, gedroogd en gestreken.

Dit resultaat komt uit de emmertjes, 46 halve fat quarters. De lappen zijn geverfd met de 3 basiskleuren geel, rood en blauw, maar de gele kleur komt niet zo veel voor in de lappen, een enkeling vertoont wat geel.

Het is ondoenlijk om alle 46 lappen te laten zien, dat willen jullie ook niet zien, maar ik laat er nu 2 zien! De eerste heeft rood en blauw als basis.

Hier is meer geel te zien. De lappen zijn zeer geschikt om er verder mee aan de gang te gaan met andere technieken. Verder ben ik afgelopen donderdag ook bezig geweest met het verven van lontwol en wolletjes met wolverf, daar heb ik geen foto's van, maar ik heb wolverf aangeschaft. Ik heb weer gemerkt dat vele mensen dit blog lezen, wat ik erg fijn vindt. Eén lezeres wil ik in het bijzonder een fijne dag wensen, deze dame was speciaal voor mij gekomen om het parfait-verven te zien. Eén dezer dagen volgt een bericht met een deel van mijn aankopen.

11 opmerkingen:

Janien zei

Ze zijn vast allemaal zo mooi. Wat leuk dat je dit kon doen. Het is een hele collectie zo. Daar kun je vast weer wat moois van maken. Ik kan "pas" vandaag naar Zwolle. Wordt vast weer leuk. Fijne zondag.

joke zei

Mooie lappen weer. Je kan voorlopig weer vooruit.
Ik werd zaterdag op de Steekplusvergadering ook al aangesproken door iemand die jou op de beurs had gezien en jouw blog kende via mijn blog.

sylvia zei

Wat een stapel!!!
En je hebt je blog ook van een nieuwe layout voorzien, zie ik!
Ik ben afgelopen week ook bezig geweest, maar mijn achtergrond komt steeds tot halverwege mijn blog: geen gezicht natuurlijk! Ben drie dagen achter elkaar een uur bezig geweest en het lukt niet: ik laat het maar zitten: zonde van mijn tijd!!!
Liefs, Syl

Dea zei

Heel mooie, bruikbare lappen, Aart! Wat leuk dat je dit kon doen.

Ineke zei

Je zult geen tijd hebben om ze allemaal te gebruiken. Ik wil gerust komen helpen hoor.Ik heb ook nog plaats om ze op te bergen.

Anoniem zei

Ze zijn alle beide mooi, maar ik vind de laatste echt prachtig vanwege de grillige tekening...
Heb je al een plan voor zoveel stofjes?

Groet van Anna

Liesbeth Wessels zei

Prachtige kleuren, genoeg voorraad voorlopig ! Leuk dat je het op de beurs gedaan hebt. Nog mensen enthousiast gekregen ? Iedereen praat altijd van vieze handen, maar je krijgt prachtige lappen toch ! groeten van liesbeth

Janny de Roo zei

Ik was vandaag op de beurs en ook daar weer uitleg gekregen ...dit keer over het zgn."stoomverven"....wat zijn er toch veel technieken....
Een vriendin heeft een proefpakketje verf meegenomen en dat gaan we binnenkort samen uitproberen. Kom ik thuis en zegt mijn man dat hij ook pigmenten in huis heeft van verfmolen De Kat:http://www.verfmolendekat.com/nl/verfstoffen.html en beweert dat ik dat ook kan gebruiken voor het verven van stoffen. Weet jij of dat ook mogelijk is....? Volgens de fa. Talens zou je pigmenten ook voor stof kunnen gebruiken......

Jelly zei

Ook ik heb donderdag naar je wolverven zitten kijken. Maar ik wist niet wie je was. Toch kijk ik ook heel vaak even op je blog, behalve de laatste weken.
Wat heb je prachtige lappen geverfd.
(Lia heeft nog een stoel voor mij neergezet).

Jelly zei

Ook ik heb donderdag naar je wolverven zitten kijken. Maar ik wist niet wie je was. Toch kijk ik ook heel vaak even op je blog, behalve de laatste weken.
Wat heb je prachtige lappen geverfd.
(Lia heeft nog een stoel voor mij neergezet).

Hannie de Beer zei

Wat een voorraad! Jammer dat ik je heb gemist, ik was er vandaag. En gekeken naar het stoomverven van wol.
Maar evengoed heb ik genoten!