donderdag 11 augustus 2011

Afwerken.

Het was even rustig hier, maar niet bij mij. Maandag had ik een bee, dinsdag heb ik andere dingen gedaan en gisteren heb ik me voorbereid op de bee die ik vandaag heb. Op allebei de bee’s wordt traditioneel gewerkt en met de hand, daarom is het nog weleens nadenken wat ik kan voorbereiden zodat ik me ook bezig kan houden.
P1030521.JPG
Ik ben ook bezig met de afwerking van de quilt die naar de Algemene Tentoonstelling gaat van het Quiltersgilde, binnenkort in Leiden. Ik had hiervoor al een ophangtunnel gemaakt en op de quilt vastgezet, tot ik erachter kwam dat de bovenkant van de quilt wel erg ging hangen, daarom ben ik laatst al bezig geweest om de ophangtunnel eraf te halen en fietsspaken op de achterkant te bevestigen. Daarvoor heb ik roestvrij staal spaken gekocht bij de fietsenmaker, die jongens keken wel raar toen ik zei dat ik ze niet voor mijn fiets nodig had. Vorige week ben ik een paar keer aan het zoeken geweest naar de ophangtunnel die van de quilt gekomen was, maar ik vond het niet. Te lang geleden en de vakantie zat ertussen. Dan maar een nieuwe maken, maandag ochtend vroeg was ik de stof aan het snijden, voor ik naar de bee toeging, kruip ik achter de naaimachine, ligt het voor mijn neus waar ik al die tijd naar heb gezocht.
P1030522.JPG
Maandag heb ik dus mooi tijd gehad om de tunnel erop te zetten tijdens de bee, ook weer klaar! Maar nu was er nog een probleem zag ik maandag, de stukjes organza die ik op de quilt had vast gemaakt komen los te zitten, tenminste een aantal. Gisteren heb ik de quilt eens even uit gelegd om te kijken wat ik eraan kon doen, ik had al het idee om de plekken te gaan schilderen met Steward Gill verf, maar dat bleek helemaal niet nodig, de ondergrond is zo al mooi zat, misschien dat ik er toch nog een paar doe.
P1030523.JPG
Op de onderste foto is een gedeelte te zien, waar alle organza is blijven zitten! De lat is al gekocht en in twee delen gezaagd, er komt een scharnier tussen, dat scheelt ruimte in de opbergzak, die ik trouwens nog moet maken, door de spaken kan de quilt maar op één manier worden opgerold, in de breedte, en dan zou de lat te lang worden. Als alles klaar is kan ik de quilt op het afleveradres gaan brengen en dan hangt hij in september in Leiden!! Daarom nog geen algehele foto en is de quilt nog naamloos. Morgen toon ik wat ik vandaag heb uitgevreten!!!!

6 opmerkingen:

christina zei

irritant is dat al er op het laatst nog dingen los gaan zitten. En je hebt het maar druk met de bees.

wilma tackenkamp zei

Hallo Aart
ik lees net je voorbereidingen om de quilt op te hangen in Leiden.
Ik hoop wel dat het voor ons makkelijk is op te hangen Want 250 quilts met een bijzondere manier om op te hangen werkt niet.
Overigens de quilt ziet er spannend uit.

Hannie de Beer zei

De laatste loodjes...
Ik ben erg benieuwd naar je quilt straks in Leiden? Dit ziet er al veelbelovend uit!
Komende week gaat ook de mijne naar het afleveradres!

Ineke zei

Ben echt benieuwd. Ik kan me nog herinneren dat ik eens gezegd heb dat ik nog niet wist of ik hem mooi vind ( sorry, flapuit ).Naar mijn idee gebeurden er zoveel extra dingen dat ik het niet meer bij kon houden. We wachten af.

vilterietje zei

net de familie pier op vakantie:)

sylvia zei

hallo Aart, wat een leuk kwartiertje om al jouw berichten van de laatste tijd te lezen en vooral te bekijken! Wat een leuke quiltjes, maar wat een denk-en tekenwerk gaat eraan vooraf! Trouwens knap dat je het vantevoren kunt bedenken, ik deed maar wat.........;)
Nog gefeliciteerd met Henk en gelukkig dat je hardop mag zeggen dat hij je DH is, kan me voorstellen dat afgelopen zondag jullie dag was!!! Van mij mogen jullie er zijn....wat dat betreft mogen we weer eens blij zijn met het land waarin wij leven!!!
Veel succes met de ophangperikelen en tot kijk! Liefs, Syl