zondag 7 augustus 2011

All together now!!!!!!!

Dit was het motto van de Canal Parade van de Gay Pride gisteren in Amsterdam. Een dag waarop ik trots ben op mijn identiteit, een soort feestdag! Dit is erg belangrijk voor DH en mij en verder nog vele anderen. Er zijn landen waar ik de doodstraf had gekregen, ik moet er niet aan denken. Maar deze titel boven dit bericht slaat ook op het werk dat ik verricht heb.
P1030515.JPG
Eerst ben ik begonnen om de A3 print langs het randje uit te knippen, op de foto hiernaast ligt de print op de achtergrondstof die ik ervoor uitgekozen heb. Dat was nog niet zo makkelijk, want er mochten alleen maar warme kleuren in zitten, dus geen blauw of groen en ook geen wit, grijs of zwart. Maar ik heb er één gevonden die aan alle criteria voldeed. Ik heb deze manier verzonnen, omdat het een andere manier niet lukte, ik gebruikte het kopieerpapier van Burda, maar zag geen lijnen op de stof toen ik bezig was.
P1030516.JPG
Daarna heb ik het middendeel verwijderd en ben begonnen de stukjes in de ontstane opening te leggen, wanneer het op de juiste plek lag, verwijderde ik het papier van de vliesofix aan de achterkant en streek het patroondeel vast. Op de foto hiernaast zie je de achtergrond stof beter dan op de eerste foto. De titel van dit bericht spreekt dan voor zich, want alle stukjes werden nu verenigd – All together now! Eigenlijk was het net potdekselen, maar toch waren er een paar kleine probleempjes, maar die zijn opgelost.
P1030517.JPG
Langzaam ontstaat het ontwerp dan voor je ogen. Ik heb eerst de rand langzaam opgebouwd en later het middenstuk. Na afloop kon de papieren mal verwijderd worden. Nu moeten er nog puntjes worden verwijderd worden die onder andere stukjes vandaan gekomen zijn en kan alles vastgenaaid worden. Daarom laat ik het uiteindelijke resultaat morgen pas zien, dus nog even geduld!!

4 opmerkingen:

christina zei

Dat je erkenning voor je identiteit krijgt is een prima zaak, maar wat mij betreft vind ik zo'n parade averechts werken. In mijn familie zijn diverse homostellen en ook zij ervaren hier negatieve geluiden door.

Zo kun je maar zien dat iedereen het anders ervaart. Misschien zijn de mensen in het noorden wat nuchterder.

Marie-Anne-José zei

Ben het helemaal met Christina eens, hoef er niets aan toe te voegen en wij wonen geheel zuidelijk.
Groetjes Marianne

Robbie zei

Live and let live I say! Just had a wonderful visit from my sister and her partner. Who can deny when two people care for each other!! Now onto your piece! Hope you keep us posted on the progress of this. I'm still trying to understand (translation) of your process. Cool design!

mia zei

Over de Pride kan ik heel kort zeggen dat het goed is dat dit hier kan. Zelf in mijn omgeving gemerkt dat het ook bevrijdend kan werken.
gr.mia