zondag 21 augustus 2011

Een extra laagje.

Laatst maakte ik een klein quiltje naar aanleiding van een foto die verscheen in de reeks NIEUWS IN BEELD, die te vinden is op de webpagina van Nu.nl. Deze foto kijk ik altijd even door of er nog leuke tussen zitten, zo ook die dag. Ik besloot er een klein quiltje, 27 X 19 cm, van te maken met diverse lagen. Eerst heb ik de ondergrond gemaakt
P1030526.JPG
van diverse materialen, daarna is er op sommige plaatsen tule overheen gegaan en daarna een laag organza. Toen ik dit quiltje toonde op dit blog, kwam er een reactie dat nog een laag erover heen het quiltje af zou maken. Gisteren heb ik dat eindelijk gedaan, het zat in mijn tas naar de bee de dag dat mijn vader overleed, die dag heb ik niet veel gedaan. Gistermorgen heb ik het uit de tas gehaald, die nog steeds gevuld stond. Met Aurifill lana heb ik er steekjes overheen gezet op drie verschillende manieren: horizontaal, vertikaal en gestrooid. Ook zijn er drie verschillende kleuren gebruikt. Toen ik klaar was zag ik dat er kleur kwam in de grijze mist, zou dit een metafoor zijn? Voor ik reacties ga krijgen dat het quiltje niet zo goed te zien is omdat het in de zon ligt, heb ik toch maar even een foto gemaakt op het moment dat de lucht begon te betrekken.
P1030528.JPG
Zo is het beter toch? Ik ben nog even niet bezig met grotere projecten, terwijl de plannen daarvoor al in mijn hoofd zitten, misschien aankomende week.

6 opmerkingen:

Elly Wijnen zei

Gewoon mooi!

Hannie de Beer zei

Heel mooi,subtiel gequilt!

vilterietje zei

mooi effect:)

Anoniem zei

Ik vind 'm heel mooi.

christina zei

die losse steekjes doen het erg goed

Suus zei

Mooie steekjes Aart, zo zit er veel meer diepte in.